Lobotka hral pri premiére za Neapol 22 minút

Zápas Lazio - Neapol.
Zápas Lazio - Neapol. (Autor: TASR/AP - LaPress)
SITA|21. jan 2020 o 21:45

Šlo o taktické rozhodnutie.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový stredopoliar Stanislav Lobotka absolvoval v utorok súťažnú premiéru v drese nového zamestnávateľa - talianskeho klubu SSC Neapol.

Dvadsaťpäťročný rodák z Trenčína nastúpil v základnej zostave "partenopei" vo štvrťfinálovom zápase tamojšej pohárovej súťaži Coppa Italia 2019/2020 proti Laziu Rím. Na ihrisku však pobudol iba do 22. min.

Keďže krátko predtým videl červenú kartu neapolský zadák Elseid Hysaj, tréner SSC Gennaro Gattuso sa rozhodol vyriešiť dieru v defenzívnej formácii stiahnutím Lobotku a zaradením Sebastiana Luperta.

Premiéra to pre Lobotku bola napokon víťazná. Neapol totiž zvíťazil gólom Lorenza Insigneho z druhej minúty zápasu a postúpil do semifinále. Za Lazio, ktoré v minulej sezóne ovládlo túto súťaž, do hry napokon nezasiahol slovenský stopér Denis Vavro, ktorý celý duel iba z lavičky náhradníkov.

Neapol sa stal prvým semifinalistom Coppa Italia, ďalšie štvrťfinálové súboje sú na programe do konca januára. Už v stredu proti sebe nastúpia Juventus Turín a AS Rím, budúci týždeň si zmerajú sily AC Miláno s FC Turín a Inter Miláno natrafí na Fiorentinu.

štvrťfinále Coppa Italia 2019/2020:

SSC Neapol - Lazio Rím 1:0 (1:0)

Gól: 2. Insigne. ČK: 19. Hysaj po 2. ŽK - 25. Lucas Leiva

/S. Lobotka (Neapol) hral do 22. min/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Coppa Italia»Lobotka hral pri premiére za Neapol 22 minút