Čo som chcel, to mám. Bude to pekelné, tvrdí Nagy

Richard Nagy môže na olympijských hrách príjemne prekvapiť.
Richard Nagy môže na olympijských hrách príjemne prekvapiť. (Autor: TASR/Martin Baumann.)
SITA|14. aug 2016 o 17:35

Zverenec Gabriela Barana si vždy chcel vyskúšať na veľkej súťaži plávanie v mori, v utorok sa mu splní jeden zo snov.

RIO DE JANEIRO. Po piatkovom sklamaní v bazéne na krauliarskej tisícpäťstovke (až 34. miesto časom 15:26,48 min) sa musel slovenský plavecký reprezentant Richard Nagy na Hrách XXXI. olympiády rýchlo preorientovať na otvorenú vodu.

V utorok totiž naňho a ďalších 24 odvážlivcov čaká od 14.00 h SELČ desaťkilometrový maratón o olympijské medaily v lokalite Fort Copacabana. V sobotu obleteli svet správy o tom, že tréning diaľkových plavcov zrušili, lebo štartovacia plošina sa pod vplyvom nepriaznivého počasia rozpadla na tri kusy a potopila sa.

"Dnes už bol tréning, plošina sa nachádzala niekde hlboko pod nami. Vlny sú tam také, že keď sme sa snažili plávať vedľa seba, občas sme sa ocitli dvaja nad sebou. Ja to síce neviem posúdiť, ale starší a skúsenejší pretekári sa vyjadrili, že to bude pekelne ťažká trať," referoval pre SITA v nedeľu z Ria 23-ročný slovenský vytrvalec.

Zverenec Gabriela Barana si vždy chcel vyskúšať na veľkej súťaži plávanie v mori, v utorok sa mu splní jeden zo snov.

V bazéne to nebolo ono, na otvorenom mori si Nagy verí viac.
V bazéne to nebolo ono, na otvorenom mori si Nagy verí viac. (Autor: TASR)

"Je to úplne iný šport, úplne iný druh plávania. Viem, že okrem neľútostných bitiek, ktoré som na kvalifikačných pretekoch v portugalskom Setúbale zažil hneď po štarte, na mňa čakajú veľké vlny, spodné morské prúdy, slaná voda a doteraz neoverená skúsenosť. Preto sa teším na tieto preteky. Bude to reálne more, tvrdý boj o každú pozíciu. Najmä tie prvé metre po štarte budú hotový ´masaker´. Ale, čo som chcel, to mám," skonštatoval Richard Nagy a k cieľom poznamenal:

"Chcem sa dostať medzi najlepších aj preto, aby som sa vyhol neľútostným bojom. Aby som počas celej trate nedostával kopance a štuchance z každej strany. Ono je to pri plávaní dosť nepríjemné."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Čo som chcel, to mám. Bude to pekelné, tvrdí Nagy