Cibulkovej cieľom je neprehrať tento rok mix v Austrálii

SITA|27. jan 2009 o 12:52

Slovenská tenistka Dominika Cibulková ťahá v miešanej štvorhre sériu štyroch úspechov.

MELBOURNE. Prvé dva dosiahla po boku Dominika Hrbatého pri získavaní trofeje na Hopmanovom pohári 2009 v Perthe, ďalšie dva s Rakúšanom Jürgenom Melzerom pri prieniku do štvrťfinále mixu na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne.

"Ako vidíte, dala som si tento rok za cieľ neprehrať miešanú štvorhru v Austrálii," s úsmevom vyhlásila Dominika Cibulková pre agentúru SITA a dodala: "Spočiatku som to vnímala iba ako doplnkové spestrenie, ale určite to začína byť zaujímavé, keď človek prejde cez prvé kolá. Keby sa nám náhodou podarilo znova uspieť, boli by sme v semifinále. V takej fáze už každý chce triumfovať."

Osemfinalistka singlovej súťaže AO 2009 Cibulková už vedela, že v stredu - približne po 4.00 h SEČ - nastúpia s Melzerom v Aréne Margaret Courtovej medzi najlepšími ôsmimi pármi proti takisto nenasadeným - Francúzke Nathalie Dechyovej a Izraelčanovi Andymu Ramovi. "Som pomerne prekvapená tým, že Dechyová a Ram dnes zdolali štvrtých nasadených Liezel Huberovú s Jamiem Murrayom, pretože tí hrajú naozaj veľmi dobre. Našich najbližších súperov poznám a myslím si, že by nemuseli byť až takí nepríjemní. Predsa len, Murray je ľavák a bolo by zložitejšie čeliť jeho podaniu," uviedla Cibulková, ktorá zdolala tandem Dechyová, Ram 6:4, 6:4 po boku Francúza Gaela Monfilsa v 1. kole na parížskom Roland Garros 2008.

Ako je známe, úradujúca domáca Tenistka roka Cibulková v pondelok vo 4. kole dvojhry podľahla favorizovanej olympijskej víťazke z Pekingu, Ruske Jelene Dementievovej, hladko 2:6, 2:6, keď od stavu 2:1 v prvom sete stratila 10 gemov v rade.

"Všetka úcta súperke. Hrala naozaj vynikajúco. Keď bude pokračovať v takýchto výkonoch, môže sa na tomto turnaji dostať ďaleko. Proti mne mala na všetko odpoveď. Pripravila som si taktiku, ale ona ma prekvapila niekoľkými vecami: dobre servovala a hrala popri čiarach, čo v minulosti u nej nebolo zvykom. Dúfam, že sa mi podarí zobrať si ponaučenie. Premiérovo som sa však dostala do grandslamového osemfinále, takže celkovo som spokojná. Záznam z toho zápasu si zrejme pozriem až doma. Dopriala som si totiž trošku oddychu od tenisu. Dnes som bola len v posilňovni. Tie týždne v Austrálii boli náročné," skonštatovala Cibulková.

Devätnásťročná devätnástka singlového renkingu WTA Tour Cibulková sa najbližšie predstaví v blížiacom sa stretnutí proti Belgičankám v II. svetovej skupine Pohára federácie. Hrá sa 7. - 8. februára v Bratislave. "S novým kapitánom tímu Matejom Liptákom sme si sms-kovali. Gratuloval mi k austrálskym výsledkom a ja som potvrdila účasť. Veľmi sa na to teším, pretože na Slovensku som už dlho nehrala. Verím, že fanúšikovia nás prídu povzbudiť v čo najväčšom počte." Kompletná predbežná nominácia družstva SR bude známa v stredu 28. januára.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»Cibulkovej cieľom je neprehrať tento rok mix v Austrálii