Cibulková vypadla v Sydney vo štvrťfinále

Dominika Cibulková
Dominika Cibulková (Autor: TASR/AP)
TASR|12. jan 2011 o 13:48

Dominika Cibulková nestačila vo štvrťfinále turnaja v austrálskom Sydney na Rusku Alisiu Klejbanovovú.

SYDNEY. Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela vo štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v austrálskom Sydney (dotácia 619.000 dolárov).

Zverenka chorvátskeho trénera Željka Krajana prehrala s Ruskou Alisou Klejbanovovou za 2:20 h v troch setoch 3:6, 7:5 a 2:6. Cibulková, ktorá v 2. kole senzačne vyradila svetovú jednotku Dánku Caroline Wozniacku, doplatila v stredajšom dueli na príliš veľký počet nevynútených chýb.

Odvrátila dva mečbaly

Za stavu 4:5 v druhom sete odvrátila dva mečbaly a vynútila si tretie dejstvo, v ňom však ťahala za kratší koniec. Pre Cibulkovú bol turnaj Medibank International generálkou na úvodný grandslam sezóny Australian Open v Melbourne. Zo Sydney si odnáša prémiu 15.675 dolárov a 120 bodov do svetového rebríčka.

Cibulkovej nevyšiel úvod zápasu s Klejbanovovou, keď hneď v úvodnom geme stratila podanie a Ruska sa po potvrdení brejku ujala vedenia 2:0. Klejbanovová sa snažila hrať do Cibulkovej bekhendu a umiestňovať loptičky tesne k základnej čiare.

Slovenka pôsobila v úvode zápasu nervóznym dojmom, pri dlhších výmenách bola príliš pasívna. Po brejku v šiestom geme síce Cibulková vyrovnala na 3:3, no ďalšie tri hry sa stali korisťou Klejbanovovej.

Do druhého dejstva vstúpila Cibulková oveľa aktívnejšie, začala viac bodovať z forhendu a trikrát mala brejk k dobru. Klejbanovová však vždy dokázala zakontrovať a za stavu 5:4 mala pri podaní Cibulkovej dva mečbaly. Slovenka ich ale odvrátila,, za stavu 5:5 prelomila podanie Rusky a vynútila si tretí set. V jeho úvode nevyužila Cibuloková viacero brejkbalov a to sa jej vypomstilo.

Klejbanovová za stavu 3:2 po sérii víťazných úderov získala Cibulkovej servis a zápas dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:2 premenila pri podaní Slovenky tretí mečbal. Klejbanovová v Sydney nadviazala na triumf nad Cibulkovou z turnaja v Toronte z roku 2009, kde ušla zo siedmich mečbalov. V semifinále ju čaká nasadená trojka Belgičanka Kmi Clijstersová.

Doplatila na pasivitu

Cibulková po prehre s Klejbanovovou netajila sklamanie. "Bol to z mojej strany veľmi nevyrovnaný zápas. Mrzí ma, že som nenadviazala na kvalitné výkony z úvodných dvoch kôl a neplnila som na dvorci to, čo sme si povedali pred zápasom s trénerom. Bol to od začiatku boj. Hrala som málo razantne, bola som príliš pasívna. Na konci druhého setu po odvrátení mečbalov som chytila druhý dych a v úvode tretieho setu som mala niekoľko šancí na to, aby som súperku zlomila. Nevyužila som ich však, príliš som sa ponáhľala, z čoho pramenilo veľa nevynútených chýb," povedaôa pre TASR Cibulková.

"Mrzí ma, že rovnako ako pred týždňom v Brisbane proti Češke Petre Kvitovej mi štvrťfinále nevyšlo podľa mojich predstáv. Musím si z prehry s Klejbanovovou zobrať ponaučenie," dodala Cibulková, ktorá zo Sydney odlieta na úvodný grandslamový turnaj roka do Melbourne. "Vlani som cestovala na Australian Open s veľkými očakávaniami a prehrala som hneď v 1. kole s Vaniou Kingovou. Verím, že teraz to bude z mojej strany lepšie, pôjdem od zápasu k zápasu."

dvojhra - štvrťfinále:

Alisa Klejbanovová (Rus.) - Dominika CIBULKOVÁ (SR) 6:3, 5:7, 6:2

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková vypadla v Sydney vo štvrťfinále