Vo Fed Cupe bude slovenskou jednotkou 20-ročná nádej

Viktória Kužmová s kapitán fedcupového tímu Matejom Liptákom.
Viktória Kužmová s kapitán fedcupového tímu Matejom Liptákom. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|5. feb 2019 o 11:00

Proti Lotyšsku budú chýbať Cibulková aj Rybáriková.

BRATISLAVA. Tešila sa, že je po dvoch rokoch opäť v nominácii na Pohár federácie. Verila, že proti Lotyškám tímu pomôže. Tenistka Dominika Cibulková však nakoniec na zápas neodcestovala.

"Situácia nie je dobrá,“ komentoval kapitán slovenského tímu Matej Lipták.

Cibulková sa minulý týždeň odhlásila z turnaja v Petrohrade, pretože mala horúčky a cítila sa zoslabnutá. Odvtedy sa jej stav zlepšil, ale hrať ani trénovať stále nemôže.

"Dostala ďalšie antibiotiká. Hovoril som aj s jej doktorom a ten potvrdil, že do piatka by nemala hrať. Preto nie je reálne, aby s nami šla do Lotyšska. Nemá význam, aby sme ju brali aj vzhľadom na to, že dva týždne netrénovala,“ hovoril Lipták.

Jednotkou je prvý raz Kužmová

Lenže proti Lotyškám mu nebude chýbať len Cibulková. Pre zdravotné problémy nie je v tíme aj Magdaléna Rybáriková. Má poranenú ruku.

Skúšala s ňou na tréningu chvíľu hrať, ale ani jej stav sa nezlepšil a špecialista z Prahy jej odporučil dva až tri týždne bez tenisu.

Lipták tak zatiaľ môže rátať na víkendový súboj vo Fed Cupe len s tromi hráčkami – Viktóriou Kužmovou, Annou Karolínou Schmiedlovou a Rebeccou Šramkovou.

Kapitán sa snaží ešte doplniť družstvo o štvrtú hráčku. Mala by to byť jedna z dvojice Chantal Škamlová – Tereza Mihalíková.

"Moja prvá voľba je Mihalíková,“ tvrdí Lipták. Lenže 20-ročná tenistka hrá tento týždeň na turnaji v Trnave.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»Vo Fed Cupe bude slovenskou jednotkou 20-ročná nádej