Cibulková prehrala v Brisbane s Češkou Kvitovou

Dominika Cibulková
Dominika Cibulková (Autor: SITA/AP)
TASR|6. jan 2011 o 09:32

Dominika Cibulková skončila na turnaji v Brisbane vo štvrťfinále, keď jej nedala šancu Petra Kvitová, ktorá ju porazila po výsledku 6:0, 6:4.

BRISBANE. Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela vo štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v austrálskom Brisbane (dotácia 220.000 dolárov). Zverenka chorvátskeho trénera Željka Krajana prehrala s Češkou Petrou Kvitovou za 70 minút v dvoch setoch 0:6 a 4:6.

Cibulková nenašla účinnú protizbraň na kvalitne podávajúcu i returnujúcu vlaňajšiu wimbledonskú semifinalistku. Zápas, ktorý sa pre dážď začal s vyše štvorhodinovým oneskorením, mal pikantný náboj. Slovensko a Česko totiž začiatkom februára v bratislavskom NTC nastúpia proti sebe v 1. kole svetovej skupiny Pohára federácie.

V prvom sete sa Slovenka nevedela chytiť

Cibulkovej v úvodnom sete duelu proti Kvitovej nevychádzalo takmer nič. Češka hrala agresívne, po druhom podaní Cibulkovej súperku neustále tlačila do defenzívy a za 27 minút jej uštedrila "kanára!. Na začiatku druhého dejstva sa Kvitová po rýchlom brejku ujala vedenia 2:0 a hoci Cibulková sa v ďalších minútach zmobilizovala, Češka vďaka výbornému podaniu už dotiahla zápas do úspešného konca.

Cibulková si z Brisbane odnáša šek na 5340 dolárov a 70 bodov do rebríčka WTA. Z metropoly štátu Queensland sa presúva do Sydney, kde ju čaká kvalifikácia na turnaj Medibank International, ktorý bude generálkou na Australian Open v Melbourne.

Cibulková bola po prehre s Kvitovou na seba poriadne nehnevaná. "Mrzí ma, že som nenadviazala na výborné výkony z úvodných dvoch zápasov proti Taliankám Erraniovej a Vinciovej. Bola som príliš pasívna, iba som vyčkávala, čo urobí súperka. Bola som pomalá na nohách. Prvý set mi veľmi rýchlo ušiel a chytila som paniku. V druhom sete som sa snažila pozviechať, no rozbehnutú súperku sa mi už nepodarilo zastaviť. Kvitová dnes veľmi dobre servovala. Verím, že vo Fed Cupe to bude z mojej strany úplne iný zápas, vynasnažím sa jej prehru odplatiť," povedala pre TASR Cibulková, ktorá považuje postup do štvrťfinále za dobrý odrazový mostík do novej sezóny.

Pokračuje na turnaji v Sydney

"Odohrala som v Brisbane dva výborne zápasy, no štvrťfinále mi nevyšlo. V takejto fáze turnaja musí podať človek úplne iný výkon, ak chce pomýšľať na úspech. Musí hrať na 150 percent a nie uspokojiť sa s tým, že sa dostal medzi najlepších osem," dodala Cibulková, ktorá sa z metropoly štátu Queensland v pietok presúva do Sydney, kde ju čaká turnaj Medibank International.

"Ako posledná som sa napokon v Sydney dostala do hlavnej súťaže a nemusím hrať kvalifikáciu, čo je super. Bude to pre mňa dobrá generálka na úvodný grandslam sezóny Australian Open v Melbourne," zakončila Cibulková.

dvojhra - 3. kolo:

Petra Kvitová (ČR) - Dominika CIBULKOVÁ (SR) 6:0, 6:4

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková prehrala v Brisbane s Češkou Kvitovou