Chytať na Svetovom pohári by mal Price, vraví úradujúci držiteľ Vezinovej trofeje

Holtbyho vyhlásili za najlepšieho brankára minulého ročníka NHL. Nebude mu však vadiť, ak bude na Svetovom pohári chytať jeho kolega.
Holtbyho vyhlásili za najlepšieho brankára minulého ročníka NHL. Nebude mu však vadiť, ak bude na Svetovom pohári chytať jeho kolega. (Autor: TASR/AP)
SITA|26. aug 2016 o 09:39

Všetci chceme hrať, ale keď bude Carey Price zdravý, nie je dôvod, aby nechytal on, vraví Holtby.

ARLINGTON. Hoci je Braden Holtby z Washingtonu Capitals úradujúcim držiteľom Vezinovej trofeje určenej najlepšiemu gólmanovi severoamerickej NHL, nebije sa do pŕs, že práve on by mal stáť v bránke Kanady v otváracom zápase Svetového pohára v Toronte.

"Všetci chceme hrať, ale keď bude Carey Price zdravý, nie je dôvod, aby nechytal on," skonštatoval 26-ročný Holtby na webe nhl.com.

"Má mnoho medzinárodných skúseností a bol by rozumnou voľbou. Ja budem tvrdo pracovať, aby som všemožne pomohol tímu. Či už budem hrať, alebo podporovať niekoho iného v bránke".

Price vinou zdravotných problémov odchytal za Montreal v minulej sezóne NHL iba 12 zápasov, ale na úvod Svetového pohára (17. septembra - 1. októbra) by podľa generálneho manažéra kanadského tímu Douga Armstronga mal byť stopercentne pripravený.

Ešte 25. novembra 2015 v stretnutí proti New Yorku Rangers si poškodil väz v pravom kolene a sezóna sa preňho skončila.

Na ZOH v ruskom Soči 2014 bol výraznou oporou zlatej Kanady - v piatich víťazných zápasoch mal priemer iba 0,59 inkasovaného gólu a 97,2-percentnú úspešnosť zásahov.

Za ročník 2014/2015 získal Vezinovu aj Hartovu trofej pre najužitočnejšieho hráča.

Tretím do partie v kanadskom výbere na SP je Corey Crawford zo Chicaga, víťaz Stanleyho pohára 2013 a 2015, čím sa ani jeden z jeho kolegov nemôže pochváliť.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Chytať na Svetovom pohári by mal Price, vraví úradujúci držiteľ Vezinovej trofeje