Chýbalo mi 30 sekúnd, hovorí po semifinále Ondřej Raška

Vladimír Bilohuščin|26. okt 2017 o 02:00

Ondřej Raška nakoniec nepostúpil do finále show Oktagon Výzva 2. Svojim výkonom ale ukázal, že s ním určite musíme počítať.

Ondřej Raška nakoniec nepostúpil do finále show Oktagon Výzva 2. Svojim výkonom ale ukázal, že s ním určite musíme počítať.

Čo rozhodlo o konečnom výsledku zápasu? Ako prebiehal z tvojho pohľadu?

Zápas začal tak, ako som si predstavoval. Obaja sme na seba boli ´nažhavení´. Nechcel som bojovať na strednú vzdialenosť, v ktorej je ´Pirát´ určite lepší. Ja si myslím, že mám zasa lepšiu zem. Hneď v úvode som ho natlačil na klietku a hodil som ho. Možno som mal ten ground and pound rozbehnúť lepšie a zbytočne tam s ním negrappliť. Nakoniec sa mi postavil, ale to nevadilo, lebo som ho potom hodil celkom ľahko zasa.

Na zemi mi chytil armbar, ale nedokončil ho, ako mal. Ja som mu chytil škrtenie, ale bolo to pár sekúnd pred koncom, čo ma veľmi mrzí, lebo si myslím, že keby tam zostal, uškrtil by som ho.

Potom prišla pauza, po ktorej si už nebol taký nebezpečný ako v prvom kole.

Tá samotná pauza bola to najhoršie, čo sa stalo. Keď sa rozbehnem, tak som schopný fungovať dlhú dobu ako motor, keď sa rozbehne. Keď ale mám pauzu, je to ako s tým mototrom, ktorý musíš zasa nakopnúť, aby sa rozbehol. Ja som mal v druhom kole ruky, ako keby som držal 30-kilové činky, takže to bolo hrozné.

Dosť sme boli v klinči, škoda, že mu tam neprechádzali kolená, ale mal dobrú obranu. Na konci sme sa dostali na zem a tam mi chytil arm triangel, ktorý má údajne dosť nachodený.

Z posledných štyroch duelov dal tri arm tiangle.

No vidíš, to som ani nevedel. Všetka česť, mal ho dobre natrénovaný. Ja som tam nechal ruku a veľmi dobre to chytil, už som nemal čas na obranu.

Napríklad ja nemám rád tieto škrtenia, ako je napríklad aj north-south choke, ktoré musíš postupne zaťahovať a pritom sa vysiľuješ. Skôr mám rád páky, ktoré chytíš a buď to ide alebo nie. On to mal určite dobre natrénované, pretože išiel postupne a pekne to priťahoval.

Mrzí ma, že na konci prvého kola utiekol hrobárovi z lopaty pri tom RNC, čo bola škoda. Keby som mal ešte pol minútu, tak by som ho uškrtil.

Čo hovoríš na ´podpichovačky ´ pred zápasom?

Ja som vedel, že je taký. Podpichoval už aj Lungríka pred Oktagonom 2, ale to som mal úplne na háku, neriešil som to. Vedel som, že sa všetko ukáže v klietke.

Na to, ako sa prezentoval, tak top určite nie je, ale zasa ukázal, že kvalitu má, to určite áno. Neporaziteľný ale určite nie je.

Uvidíme ťa na finále Oktagon Výzvy?

Určite. Myslím, že si zaslúžim zápas na hlavnej karte.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Chýbalo mi 30 sekúnd, hovorí po semifinále Ondřej Raška