03.12.2022 | Osemfinále
03.12.2022 | Osemfinále
3 - 1
(1:0)

Dobrá správa pre USA, Pulisic môže hrať v osemfinále proti Holandsku

Christian Pulisic.
Christian Pulisic. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. dec 2022 o 11:15

Zranila sa v zápase proti Iránu.

DAUHA. Za americkú futbalovú reprezentáciu môže v sobotňajšom súboji osemfinále majstrovstiev sveta v Katare proti výberu Holandska nastúpiť aj jej hviezda Christian Pulisic.

Dvadsaťštyriročný ofenzívny stredopoliar či krídelník, ktorý na klubovej úrovni pôsobí v anglickom klub FC Chelsea z Londýna, sa zranil v utorkovom záverečnom vystúpení svojho tímu v základnej B-skupine proti výberu Iránu.

V piatok však absolvoval tréning svojho mužstva, na ktorom padlo rozhodnutie, že je pripravený hrať. Potvrdili to predstavitelia Americkej futbalovej federácie.

Pulisic v utorok strelil v 38. minúte jediný gól stretnutia proti Iráncom, no pri zakončení mal kolíziu s brankárom súpera a pri nej utrpel pomliaždenie v oblasti panvy.

Z duelu odstúpil v polčasovej prestávke a museli ho previezť do nemocnice. Víťazné stretnutie dopozeral priamo tam, po potrebných vyšetreniach sa vrátil do tímového hotela a mohol so sa spoluhráčmi tešiť zo spomenutého postupu do osemfinále.

Futbalisti USA na turnaji skórovali zatiaľ dvakrát, okrem Pulisica sa gólom prezentoval aj 22-ročný Timothy Weah.

Američania si zmerajú sily s Holanďanmi v sobotu už o 16.00 h, víťaz tohto duelu nastúpi vo štvrťfinále 9.12. proti postupujúcemu z dvojice Argentína, Austrália.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Dobrá správa pre USA, Pulisic môže hrať v osemfinále proti Holandsku