Prirovnáva sa k Alimu či Tysonovi, Chimaev je pripravený na návrat

(Zdroj: Chris Unger/Zuffa LLC)
Daniel Stankovič|24. apr 2021 o 09:46 (aktualizované 24. apr 2021 o 09:46)

Čečenský bojovník pred návratom rozhodne netrpí nedostatkom sebavedomia.

ŠTOKHOLM. Podľa najnovších správ to vyzerá, že zdravotné problémy spojené s prekonaním ochorenia COVID-19 vychádzajúcej hviezdy UFC Khamzata Chimaeva (9-0 MMA) sú konečne zažehnané.

26-ročný bojovník vstúpil do najprestížnejšej svetovej organizácie MMA v lete minulého roka, aby počas troch mesiacov doslova pobláznil fanúšikov. V prvých dvoch zápasoch nad súpermi dominoval natoľko, že jeho celková bilancia rozdaných úderov sa zastavila na čísle 192, pričom ich inkasoval len dva.


Počas tretieho súboja mu stačilo len sedemnásť sekúnd, počas ktorých zvíťazil po jednej dobre trafenej rane nad Geraldom Meerschaertom.

Zdravotné problémy alebo nekonečný príbeh

Neskôr však nasledovala pre mladého Čečenca nočná mora v podobe dlhodobých zdravotných problémov spojených s prekonaním ochorenia COVID-19. Nemohol dýchať, bol hospitalizovaný v miestnej nemocnici. 

Záchranná ruka prišla od prezidenta UFC Danu Whitea, ktorý sprostredkoval Chimaeovi tú najlepšiu možnú liečbu v Spojených Štátoch amerických a spolu s lekármi odporúčal bojovníkovi odpočinok.

Mike Tyson zmiešaných bojových umení?

Dnes po takmer pol roku od prepuknutia symptómov to vyzerá, že je Chimaev pripravený vrátiť sa späť.

Ešte som ani poriadne neukázal, aký som dobrý. Ľudia stále hovoria, že som porazil ľahkých súperov, no to ma len poháňa, aby som porazil každého a zobral si môj opasok. Som ako Mike Tyson zmiešaných bojových umení, ako Muhammad Ali. Ukážem to všetkým,“ povedal zápasník trénujúci v elitnom švédskom klube All-Stars Gym.

Tak ako doposiaľ prekvapoval divákov svojimi výkonmi a odhodlaním, ani teraz Chimaev neprestáva, keď hovorí hneď o troch váhových kategóriách. K striedavým štartom vo weltrovej a strednej váhe by teda pridal aj poloťažkú.

Khamzat Chimaev je známy najmä vďaka fenomenálnej hre na zemi a neustálemu tlaku na súpera.
Khamzat Chimaev je známy najmä vďaka fenomenálnej hre na zemi a neustálemu tlaku na súpera. (Zdroj: Zuffa LLC, Autor: Jeff Bottari)

Dve váhové kategórie na mňa čakajú, môžem ísť aj do tretej. Môžem poraziť Blachowicza, rovnako ako Israela Adesanyu, ktorý s ním prehral. Blachowicz nie je wrestler, to si ľudia asi neuvedomujú. Trénoval som s chlapmi, čo sú v prvej desiatke poloťažkej váhe a nechcem ich menovať, ale oni vedia, ako to prebiehalo.

Dajte mi niekoho, je mi to jedno, pretože keď som zdravý, bojujem s hocikým a hocikedy, nezáleží mi na tom. Kľudne to môže byť aj Brock Lesnar,“ dodal sebavedomo čečenský zápasník.

Návrat do zápasového tempa by podľa slov samotného bojovníka prichádzal v úvahu v auguste, teda približne rok od jeho posledného duelu. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Prirovnáva sa k Alimu či Tysonovi, Chimaev je pripravený na návrat