Českí mladíci si veria na finále, proti domácim chcú napodobniť vlaňajší triumf

Český útočník Jakub Štancl sa teší so spoluhráčmi po strelení víťazného gólu
Český útočník Jakub Štancl sa teší so spoluhráčmi po strelení víťazného gólu (Autor: TASR/AP)
SITA|4. jan 2024 o 12:11

V semifinále narazia presne po roku na rovnakého súpera ako vlani v kanadskom Halifaxe.

BRATISLAVA. Na majstrovstvách sveta hokejistov do 20 rokov vo švédskom Göteborgu sú vo štvrtok na programe semifinálové súboje.

V záverečnej fáze turnaja nechýba ani reprezentácia Česka, ktorá si vo štvrťfinále prekvapujúco poradila s favorizovanou Kanadou a po triumfe 3:2 ju vyradila z boja o cenné kovy.

Súperom zverencov trénera Patrika Augustu bude domáci výber Švédska, štvrťfinálový premožiteľ Švajčiarska.

Česi sa v rovnakej fáze šampionátu stretli so Švédmi aj pred rokom v Halifaxe. Hralo sa na deň presne 4. januára, v aréne Scotiabank Centre českí juniori vyhrali 2:1 po predĺžení a z turnaja si napokon odniesli striebro.

Semifinálový zápas vtedy rozhodol Jiří Kulich gólom v 69. minúte stretnutia. Kulich by mal patriť medzi opory Augustovho tímu aj blížiacom sa súboji.

"V zostave máme potrebnú hĺbku. V každom zápase vyčnieva iný útok, takže si nemyslím, že tento tím je o jednotlivcoch,“ vysvetlil tréner Augusta.

"Je to semifinále majstrovstiev sveta. Bez ohľadu na to, kto nám stojí v ceste, musíme podať stopercentný výkon a veriť, že to bude stačiť na postup.

Poznáme silu švédskych presiloviek, no myslím si, že aj oni veľmi dobre poznajú naše kvality.

Verím však, že bude čo najmenej vylúčení a že sa rozhodne v hre piatich proti piatim,“ doplnil český kouč pre web ceskyhokej.cz.

Švédi majú na turnajovej súpiske až 15 hráčov, ktorí v aktuálnej sezóne nastupujú medzi seniormi v SHL, v najvyššej súťaži vo Švédsku.

"Tých chlapcov poznám. Nie osobne, ale hral som proti nim. Sú silní a vedia hrať s pukom v rýchlosti. Nečaká nás nič jednoduché,“ vysvetlil český útočník pôsobiaci vo švédskom klube Södertälje Sebastian Redlich.

Semifinálový súboj medzi Českom a Švédskom má úvodné buly naplánované na 15.00 h.

Hrať sa bude v hale Scandinavium. Na rovnakom mieste sa potom od 19.30 h v druhom semifinále stretnú Fíni s najväčším favoritom turnaja - Spojenými štátmi americkými.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Českí mladíci si veria na finále, proti domácim chcú napodobniť vlaňajší triumf