V Česku padol kuriózny gól. Prízemná strela skončila v šibenici

Ladislav Takács (vľavo) strelil v českom pohári kuriózny gól.
Ladislav Takács (vľavo) strelil v českom pohári kuriózny gól. (Autor: FK Mladá Boleslav/ twitter)
Ivan Mriška|8. apr 2021 o 12:19 (aktualizované 8. apr 2021 o 16:13)

Zaujímavý moment sa udial v zápase Českého pohára.

TEPLICE, BRATISLAVA. Ladislav Takács z Mladej Boleslavy sa rozbiehal na pokutový kop. Loptu chcel usmerniť po zemi k žrdi.

Na prekvapenie všetkých však skončila v šibenici brány Teplíc. Po kope sa totiž kuriózne odrazila od oraniska v domácej šestnástke.

„Gól, o ktorom sa mu nesnívalo. Keby sa akokoľvek snažil, druhý raz by to tak netrafil,“ píše český sport.cz

Jedenástku išiel kopať, pretože nikto zo spoluhráčov záujem o exekúciu neprejavil.

„Minule sme ju nepremenili, takže som si loptu zobral ja. Penaltu som kopal po zemi, ale skončila hore. Pomohla mi k tomu drna. Samozrejme, tak som to chcel,“ smial sa Takács po zápase na tlačovej konferencii.

„Jasné, že som to tak neplánoval. Išiel som šťastiu naproti a tento raz mi pomohlo,“ dodal 24-ročný obranca.

Video kuriózneho gólu koluje internetom. Pripomína skôr moment z dedinských trávnikov alebo dávnych časov, kedy terény neboli v najlepšej kondícii.

„Všetci jarní súperi Teplíc sa sťažovali na stav ihriska. Olomoucom to začalo, pražskou Sláviou pokračovalo. Len futbalisti Mladej Boleslavy sa na teplický trávnik sťažovať nemôžu. Zariadil im kuriózne vyrovnanie,“ dodáva český šport.

Bizarný gól hosťom z Mladej Boleslavy nakoniec nepomohol, o triumfe Teplíc a postupe do ďalšieho kola rozhodol z ďalšej penalty Pavel Moulis.

„Žiaden div, že Ladislav Takács takto zakončoval. V Tepliciach pred tokmi vstúpil do veľkého futbalu, takže na ihrisku pozná každú jamku.

Aj preto zrejme volil strelu po zemi. Domáci brankár jej smer vystihol, ale mal smolu. Lopta v malom vápne náhle zmenila smer a zapadla do šibenice,“ informuje spomínaný web.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»V Česku padol kuriózny gól. Prízemná strela skončila v šibenici