Bartekovej tesne ušlo finále, v Čchangwone skončila siedma

Danka Barteková.
Danka Barteková. (Autor: TASR)
SITA|28. apr 2018 o 10:38

Z prvenstva sa tešila Kimberly Rhodová z USA, ktorá utvorila nový finálový svetový rekord 58 terčov.

ČCHANGWON. Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Danka Barteková na marcovom úvodnom podujatí seriálu Svetového pohára 2018 v mexickej Guadalajare skončila hneď stupňom víťazov na 4. mieste, na pretekoch v kórejskom Čchangwone tentoraz zostala tesne za finálovou šesticou.

Členka ŠCP Bratislava dosiahla v dvojdňovej súťaži skeetarok 117 terčov (25-25-19-23-25), čím zopakovala svoj výkon z Guadalajary, ale teraz to na postup nestačilo.

Barteková: V streľbe rozhodujú detaily

V troch položkách síce dosiahla maximálny počet bodov, ale šesť chýb v tretej ju pripravilo o druhú finálovú účasť.

"Pred odchodom do Kórejskej republiky som bola vo výbornej forme, aj doma na tréningoch som mala veľmi dobrú techniku, ktorá ma neopustila ani tu v Čchanggwone. Bohužiaľ, vydržala len dve položky pretekov, tretiu som fatálne pokazila.

Strieľala som na ťažkom strelišti, zostalo veľmi veterno a po tretej chybe som sa dostala do veľkej krízy, ktorú som mentálne neustala. V streľbe rozhodujú detaily, jedna chyba môže spôsobiť ďalšie a pokaziť celé preteky v priebehu pár minút...

Cením si však, že som sa dokázala ďalší deň zmobilizovať a napokon aj s katastrofálnou položkou som to dotiahla na siedme miesto. Tri čisté položky som v pretekoch ešte nestrelila a je pravda, že tá posledná dvadsaťpäťka ma doslova vytiahla.

Zvíťazila Kimberly Rhodová

Veľmi som sa narobila, ale tieto preteky mi ukázali, že som na správnej ceste. Potrebujem doladiť niektoré veci a zvýšiť si strelecké sebavedomie. Po dvoch rokoch bez pódia na úrovni Svetového pohára sa tam vracia ťažko.

Najbližšiu šancu budem mať na Malte o mesiac. Myslím si, že strelnica, na ktorej budú v septembri majstrovstvá sveta, mi sadla a ak doladím formu pred šampionátom, vrátim sa sem s väčšou radosťou.

Teraz ma čakajú preteky v Brne," uviedla D. Barteková, ktorej reakciu sprostredkoval jej mediálny manažér Jozef Korbel.

V dejisku septembrových MS 2018 si solídne počínala aj Veronika Sýkorová, ktorú so 111 terčmi klasifikovali na 24. priečke, čo jej tretie najlepšie umiestnenie na pretekoch SP v kariére po 10. poste v nemeckom Mníchove 2014 a 16. stupienku v azerbajdžanskej Gabale 2015.

Vanesa Hocková pri svojom debute v seriáli obsadila spomedzi 58 žien 50. miesto, keď trafila 103 z celkovo 125 terčov.

Z prvenstva sa tešila Kimberly Rhodová z USA, ktorá utvorila nový finálový svetový rekord 58 terčov.

V skeete mužov bez slovenskej účasti majú strelci za sebou prvé dve položky kvalifikácie, v ktorej trojica Španiel Juan José Aramburu, Američan Vincent Hancock a Michail Šarapov z Ruska nezaváhala ani pri jednom z 50 terčov. Víťaz bude známy v nedeľu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Bartekovej tesne ušlo finále, v Čchangwone skončila siedma