Cassano je ako Pelé alebo Maradona, tvrdí Altafini

TASR|27. mar 2009 o 14:34

Bývalý reprezentant Brazílie a Talianska Jose Altafini prirovnal futbalového útočníka Antonia Cassana zo Sampdorie Janov k legendám ako Pelé či Diego Maradona.

MILÁNO.

A to aj napriek tomu, že nefiguruje v nominácii Talianska na kvalifikačný dvojzápas. Uviedol to portál goal.com s odvolaním sa na Sky Sport Italia. Podľa Aftilaniho, ktorý je známy aj pod menom Mazzola, sa "Il Talentino" má vrátiť do zostavy Talianov pre svoje kvality na ihrisku.

"Musíme sa pozerať na to, čo robí na ihrisku, a nie mimo neho. Tým, čo robí na trávniku, pripomína Pelého a Maradonu, je to jeden z najväčších talentov futbalu," obhajoval Cassana, ktorý sa zrejme pre svoje výstrelky a temperament dostal do nemilosti reprezenačného kouča Marcella Lippiho.

Cassano nebude hrať proti Čiernej Hore a Írsku v kvalifikácii MS 2010. "Cassano síce mal problémy mimo ihriska, ale je to hráč, ktorého nemožno vynechať z reprezentácie," myslí si Altafini.

"Možno ho ale Lippi vynechal pre niečo, čo urobil predtým," priznal, ale na Cassanovu obhajobu dodal, že je to hráč "ktorý má rad zábavu a rád vtipkuje". Cassano, ktorý je rodákom z Bari, kde Taliani budú hrať s Írskom, je doma populárny a Lippiho zrejme čaká piskot zo strany tifosi.

"Myslím, že by na neho nemali pískať pre vynechanie Cassana, to by nebolo správne," povedal Altafini, ktorý na MS 1962 reprezentoval Taliansko. Štyri roky predtým bol ale hráčom Brazílie a triumfoval po boku mladíka Pelého, keď "kanárici" získali svoj prvý titul. Potom však zo zostavy vypadol a ako hráč AC Miláno dostal neskôr talianske občiannstvo. dw ld

Nachádzate sa tu:
Domov