Carlo Ancelotti po ťažkej prehre s PSG skončil na lavičke Bayernu

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (Autor: SITA/AP)
TASR|28. sep 2017 o 15:52

Dočasným trénerom sa stane bývalý hráč bavorského klubu a terajší asistent Willy Sagnol.

MNÍCHOV. Nemecký futbalový klub Bayern Mníchov prepustil talianskeho trénera Carla Ancelottiho. Dôvodom sú neuspokojivé výsledky na začiatku sezóny a hladká prehra 0:3 v stredajšom šlágri Ligy majstrov na pôde Paríž Saint-Germain.

Vo štvrtok popoludní to potvrdilo vedenie klubu.

V stanovisku na svojej oficiálnej stránke bavorský klub ďalej uviedol, že tím dočasne povedie bývalý hráč a doterajší Ancelottiho asistent Willy Sagnol.

S hlavným koučom odchádzajú z realizačného štábu aj jeho krajania Davide Ancelotti, Giovanni Mauri, Francesco Mauri a Mino Fulco.

"Výkony tímu od štartu sezóny až doteraz nezodpovedali našim očakávaniam. Zápas v Paríži ukázal, že musíme prijať jasné kroky. Ďakujem Carlovi za spoluprácu a ľutujem, ako sa to vyvinulo. Carlo je a ostane môj priateľ, no museli sme spraviť profesionálne rozhodnutie pre Bayern. Očakávam pozitívny vývoj od tímu a absolútne odhodlanie, aby sme mohli splniť naše ciele na túto sezónu," povedal v stanovisku šéf predstavenstva klubu Karl-Heinz Rummenigge.

Krízový míting

Päťdesiatosemročný Ancelotti prišiel do Bayernu v roku 2016, klub priviedol k ligovému titulu, no v uplynulej sezóne sa jeho zverenci prebojovali len do štvrťfinále Ligy majstrov.

Vedenie klubu zvolalo vo štvrtok popoludní krízový míting, na ktorom sa diskutovalo aj o ďalšom pôsobení Ancelottiho.

"Bola to veľmi trpká prehra, ktorú si treba detailne rozanalyzovať a prijať jasné závery," povedal šéf predstavenstva Karl-Heinz Rummenigge pre internetové vydanie periodika Sport Bild. Bayern utrpel v Paríži najťažšiu prehru v skupinovej fáze LM v klubovej histórii.

Koniec kvôli PSG?

Ancelotti mal s Bavormi platný kontrakt do roku 2019, v úvode novej sezóny sa mu s tímom však nedarilo podľa predstáv.

V bundeslige stratil nemecký majster už päť bodov po prehre v Hoffenheime a domácej remíze s Wolfsburgom.

Proti Parížu nechal Ancelotti na lavičke skúsených Arjena Robbena s Franckom Riberym, ale aj oporu defenzívy Matsa Hummelsa, za čo zožal od viacerých nemeckých médií kritiku.

Údajne problémy Ancelottiho s niektorými hviezdnymi hráčmi vo štvrtok večer potvrdil aj prezident klubu Uli Hoeness. Ten uviedol, že vedenie nemalo inú možnosť, ako trénera prepustiť.

"Ako tréner nemôžete mať za nepriateľov svojich najprominentnejších hráčov. Vo svojom živote som sa naučil jedno príslovie: 'nepriateľ v tvojej posteli je ten najnebezpečnejší'. A preto sme museli konať," povedal pre nemecké rádio FFH.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Carlo Ancelotti po ťažkej prehre s PSG skončil na lavičke Bayernu