Čapkovič víťazom turnaja v Portugalsku

SITA|7. mar 2011 o 10:46

Najúspešnejším slovenským tenistom vo dvojhre počas uplynulého víkendu v Portugalsku bol Kamil Čapkovič.

FARO.

Vo finále singlovej súťaže na turnaji ITF na tvrdom povrchu s dotáciou 10 000 USD vo Fare zdolal - 6:4, 3:6, 6:2 - domáceho Pedra Sousu, pôvodne náhradníka Portugalčanov na daviscupový zápas so SR (4:1 pre hostiteľov) v 1. kole I. skupiny euroafrickej zóny na antuke v Cruz Quebrade pri Lisabone.

Malá odplata za Davis Cup

"Po nie príliš vydarenom začiatku sezóny som dal v ostatných týždňoch do tréningu maximum, strávil som dlhé hodiny na kurte a popri tom som sa kondične pripravil s Marošom Molnárom. V každom kole som mal súperov približne rovnakej úrovne a v momentálnej forme som vo všetkých zápasoch potvrdil úlohu favorita," uviedol pre agentúru SITA 24-ročný michalovský rodák Kamil Čapkovič.

Na margo sprievodných okolností so smiechom dodal: "V tom nedeľňajšom finále som už iba upravil skóre Davis Cupu na 2:4. Chalanom som na diaľku asi 100 kilometrov držal palce. Verím, že čo sa im nepodarilo teraz, napravia v baráži."

Kamil Čapkovič momentálne figuruje na 602. pozícii vo svetovom rebríčku ATP, dosiaľ najvyššie bol na 211. priečke. Z turnajového titulu sa predtým naposledy radoval na prelome júna a júla 2009 na antuke v talianskej Bologni. Vlani zo zdravotných dôvodov pauzoval od mája do októbra, v júli podstúpil artroskopiu pravého kolena.

S titulom aj Horanský

Darilo sa aj Filipovi Horanskému, ktorý sa stal víťazom juniorského turnaja ITF so štatútom Grade 2 na tvrdom povrchu v juhoafrickom Potchefstroome.

Osemnásťročný zverenec Miloslava Grolmusa si ako jednotka tohto podujatia poradil vo finále s Belgičanom Kimmerom Coppejansom značne extravagantným skóre 4:6, 6:0, 6:0. Vo štvorhre sa na tomto turnaji nepredstavil.

Víťaz deblovej súťaže chlapcov z januárových melbournských grandslamových Australian Open teraz smeruje na turnaj BNP Paribas Zürich Open (8.- 12. marca).

Podujatie v Saalsporthalle vo švajčiarskom Zürichu má motto "Kde sa šampióni stretávajú s talentami" a Horanský bude hrať s chorvátskym veteránom Goranom Ivaniševičom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Čapkovič víťazom turnaja v Portugalsku