Cancellara si vybojoval už štvrtý titul v časovke, Velits 27.

TASR|30. sep 2010 o 09:32

Švajčiarsky cyklista Fabian Cancellara potvrdil svoju pozíciu najlepšieho časovkára planéty.

GEELONG. Švajčiarsky cyklista Fabian Cancellara potvrdil svoju pozíciu najlepšieho časovkára planéty, keď vo štvrtok obhájil titul na majstrovstvách sveta. Dvadsaťdeväťročný pretekár zvládol 45,8 kilometrov dlhú trať v austrálskom Geelongu za 58:09 minút a vybojoval si už svoj štvrtý dúhový dres na svetových šampionátoch.

Cancellara, ktorý pôvodne zvažoval, či po náročnej sezóne bude v Austrálii vôbec pretekať, nedal svojim konkurentom ani najmenšiu šancu, keď strieborný David Millar z Veľkej Británie stratil na staronového majstra viac ako minútu. Bronzovú priečku si vyjazdil nemecký národný šampión Tony Martin časom 59:21 minút. Domácemu pretekárovi Richiemu Porteovi sa ušla iba štvrtá priečka.

Slovenskej bratskej dvojici Velitsovcov sa úvodné preteky na svetovom šampionáte príliš nevydarili. Peter nezopakoval senzačné víťazstvo v časovke zo španielskej Vuelty, kedy zdolal aj Fabiana Cancellaru a na okruhu v Geelongu skončil v konkurencii 43 pretekárov až na 32. priečke s časom 1:03:35 hodiny. O niečo viac sa darilo Martinovi, ktorý prišiel do cieľa v čase 1:03:09 h, čo mu v konečnom účtovaní stačilo na 27. miesto.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Cancellara si vybojoval už štvrtý titul v časovke, Velits 27.