Cancellara sa prihlásil na Giro d'Italia

SITA|19. dec 2008 o 19:44

Organizátori cyklistických pretekov Giro d'Italia oznámili, že na budúcoročné podujatie sa prihlásil aj víťaz časovky na augustových olympijských hrách v Pekingu.

RÍM. Organizátori cyklistických pretekov Giro d'Italia v piatok oznámili, že na budúcoročné podujatie sa prihlásil aj víťaz časovky na augustových olympijských hrách v Pekingu Fabian Cancellara.

Dvadsaťsedemročný Švajčiar sa pripojí k ďalším "exkluzívnym" cyklistom, ktorí sa chystajú na podujatie na talianskych cestách. Svoju účasť medzi inými prisľúbil aj sedemnásobný víťaz Tour de France Lance Armstrong, budúcoročné preteky v rámci tzv. Grand Tour tak sľubujú jeden z najväčších súbojov posledných rokov o celkové prvenstvo.

V štartovom poli by mali figurovať aj bývalý taliansky víťaz Gira Ivan Basso, ktorý sa medzi profesionálov vracia po dvojročnej dopingovej suspendácii, Damiano Cunego, Danilo Di Luca a tiež úradujúci šampión najprestížnejších etapových cyklistických pretekov Tour de France, Španiel Carlos Sastre.

Spomedzi súčasných veľkých mien svetovej cyklistiky sa na Giro d´Italia nezúčastní iba úradujúci šampión a víťaz Tour z roku 2007 Alberto Contador, ktorý v tomto roku triumfoval okrem Gira aj na španielskej Vuelte. Španiel sa chce totiž stopercentne koncentrovať na francúzske preteky. Giro d'Italia sa uskutoční 9. až 31. mája 2009.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Cancellara sa prihlásil na Giro d'Italia