Bývalý tréner Aston Villy J. Vengloš: "Žilinu čaká škola"

SITA|7. okt 2008 o 19:46

Futbalový odborník na margo dnešného žrebu skupinovej fázy Pohára UEFA.

BRATISLAVA. Slovenský trénerský odborník Jozef Vengloš sa do histórie anglického futbalu zapísal ako prvý zahraničný kormidelník v tíme najvyššej súťaže v histórii.

Sedemdesiatdvaročný odborník od júla 1990 do mája 1991 viedol birminghamský klub Aston Villa. A práve tento klub bude jedným zo súperov MŠK Žilina v F-skupine Pohára UEFA. Zverenci trénera Dušana Radolského sa s ním stretnú 4. decembra vo Villa Parku.

"Ešte stále mám so zástupcami klubu Aston Villa dobrý, vrelý vzťah, čo človeka vždy poteší. Udržiavam s tímom naďalej kontakty. Je to jeden z najstarších a najtradičnejších anglických klubov, Aston Villu vedie z lavičky výborný manažér Martin O´Neill. Anglické kluby hrajú so srdcom, bez toho sa to jednoducho nedá. Žilinu čaká výborný duel, pred fantastickými divákmi," uviedol pre agentúru SITA na margo blížiaceho sa súboja Jozef Vengloš.

Napriek mimoriadne náročnej skupine, v ktorej sa Žilinčania stretnú okrem Aston Villy ešte s Hamburgom SV, Ajaxom Amsterdam a Slaviou Praha, nie je podľa slov J. Vengloša účasť v šestnásťfinále pre slovenského futbalového vicemajstra úplne beznádejná. "Žilinčania majú na to, aby prekvapili. Pri koncentrovanom výkone sa im to môže podariť. Naučili hrať ťažké zápasy. Všetci sme to mohli vidieť teraz v Pohári UEFA vo vzájomných dueloch proti Libercu či Levski Sofia, mužstvo v tomto smere dozrieva," dodal poradca FIFA, predseda komisie UEFA pre technický pokrok.

Jozef Vengloš však zároveň tvrdí, že klub spod Dubňa nečakajú ľahké duely. "Pozitívne je to, že takéto konfrontácie sú jednoznačne potrebné a tímy posúvajú dopredu. V prípade Hamburgu, Ajaxu, Slavie i Aston Villy pôjde o rôzne futbalové štýly. A práve táto rôznorodosť môže byť najlepšia škola pre trénerov i samotných futbalistov Žiliny," doplnil bývalý kormidelník československej a neskôr aj slovenskej reprezentácie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Bývalý tréner Aston Villy J. Vengloš: "Žilinu čaká škola"