Bývalá svetová jednotka by sa po pôrode chcela vrátiť v lete

Viktoria Azarenková
Viktoria Azarenková (Autor: SITA/AP)
SITA|26. mar 2017 o 11:36

Nechcem len tak hrať: chcem byť opäť najlepšia. Taký je môj cieľ, vyhlásila Azarenková.

BRATISLAVA. Bieloruská bývalá jednotka svetového rebríčka tenistiek Viktoria Azarenková po decembrovom pôrode synčeka Lea potvrdila svoj zámer vrátiť sa do súťažného diania v lete na sérii turnajov na tvrdom povrchu v Spojených štátoch amerických s vrcholom v podobe newyorských grandslamových US Open.

Tréner sa stal Michael Joyce, nahradil Wima Fissetteho (momentálne je s Britkou Johannou Kontovou) i sparinga Saschu Bajina (prestúpil k Dánke Caroline Wozniackej).

"Začala som s prípravou zhruba pred troma týždňami. Mojím plánom je byť ready na leto. Uvidíme, ako to pôjde. Považujem to za realistické. Dôležité bude aj to, ako sa Leo vyrovná s cestovaním. Chcem, aby sme zostali v pohode, nehodlám sa unáhliť."

"V minulosti som to párkrát urobila po zraneniach a nedopadlo to dobre. Hoci je to teraz úplne iný príbeh, chcem sama sebe dopriať tú najlepšiu šancu. Nevolám to comeback, je to skôr pokračovanie kariéry," povedala pre Tennis Channel v rozhovore s Mary Carillovou a Lindsay Davenporovou 27-ročná dobyvateľka vrcholných melbournských Australian Open 2012 a 2013 Azarenková, zdieľal to web Tenisovej asociácie žien (WTA).

"Túžim po zlepšení všetkých prvkov hry: pohybu, voľby úderov, techniky, podania. Fyzicky chcem byť odolnejšia, umnejšie pracovať na prevencii. S Michaelom sme okamžite našli rovnakú vlnovú dĺžku, takže nastal čas pridávať všetky tie prediskutované komponenty do mojej hry."

"Bola som pomerne kompletnou hráčkou, ale stále mám v čom napredovať. Nepochybujem, že je to v mojich schopnostiach. Je to hlavný dôvod, pre ktorý chcem byť nazad na okruhu. Nechcem len tak hrať: chcem byť opäť najlepšia. Taký je môj cieľ," vyhlásila Azarenková, ktorá vlani v tomto štádiu sezóny dosiahla double Indian Wells - Miami.

V máji prehrala v 1. kole parížskeho Roland Garros, následne oznámila tehotenstvo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Bývalá svetová jednotka by sa po pôrode chcela vrátiť v lete