Budaj: Verím, že pomôžem tímu vyhrávať

Peter Budaj v slovenskom drese.
Peter Budaj v slovenskom drese. (Autor: SITA AP)
SITA|24. sep 2008 o 14:45

Slovenský hokejový gólman v službách tímu NHL Colorado Avalanche Peter Budaj sa po odchode konkurenta Josého Theodora do Washington Capitals stal jednotkou klubu z Denveru.

ENGLEWOOD 24. septembra -

"Teší ma, že som dostal šancu," povedal rodák z Banskej Bystrice po utorkovom tréningu. "Budem sa snažiť odviesť to najlepšie a ukázať, že som na to ten správny typ." Dvadsaťšesťročný brankár bol v uplynulej sezóne v ústraní Kanaďana Theodora a do bránky sa pravidelnejšie dostal až ku koncu ročníka.

"Lavínam" síce pomohol vyradiť Minnesotu v prvom kole play-off, potom však jeho tím nestačil na neskoršieho víťaza Detroit Red Wings. "Je pripravený," povedal na margo slovenskej jednotky na poste gólmana tréner Colorada Tony Granato. Ťažkú hlavu z možného psychického tlaku si nerobí ani samotný Budaj: "Zbytočne sa neznervózňujem. Nestresujem sa zbytočne tým, ako musím čo najlepšie zachytať. Verí mi tréner, majiteľ, tím a ja dúfam, že odvediem dobrú robotu."

Hokejista, ktorý bol draftovaný v roku 2001 zo 63. pozície, má pred sebou kvalitných obrancov ako sú Adam Foote, Ruslan Salej, Scott Hannan, John Michael-Liles, Jordan Leopold a Brett Clark. "Naša defenzíva vyzerá perfektne. Verím jej, ja sám som pripravený. Je to príjemný pocit, keď viete že trénerský tím vás podporuje. Ide predsa o veľkú šancu, niečo, o čom som sníval. Som šťastný a verím, že dokážem tímu pomôcť vyhrávať zápasy," zakončil Peter Budaj, ktorý pôsobí v Denveri od sezóny 2005/06.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Budaj: Verím, že pomôžem tímu vyhrávať