Budaj v šampionátovej premiére, Šuplerovi marili plán "domáci" Fíni

TASR|7. máj 2008 o 16:46

Halifax 7. mája (TASR) - Na zápas slovenských hokejistov proti Fínsku na MS v Halifaxe tréneri nominovali Petra Budaja. Na striedačku ako náhradníka Jána ...

Halifax 7. mája (TASR) - Na zápas slovenských hokejistov proti Fínsku na MS v Halifaxe tréneri nominovali Petra Budaja. Na striedačku ako náhradníka Jána Lašáka, ktorý odchytal úvodné dva duely.

Brankár Colorada sa chystal na svoju šampionátovú premiéru, doteraz reprezentoval iba na ZOH v Turíne: "Rozhodli sme sa podľa mňa správne. Je to špičkový brankár a už len verím, že mu zápas vyjde," konštatoval tréner Július Šupler, ktorý však nechcel prezradiť celú zostavu. S mužstvom mal na hoteli taktickú prípravu a nechcel, aby sa mierne úpravy vo formáciách hráči dozvedeli z internetu skôr, ako im to povie on.

Šupler si bol vedomý útočného potenciálu hviezd Suomi z NHL. "Máme určitú stratégiu. Určité formácie by mali hrať vyrovnanú partiu v zmysle, že by ich mali eliminovať. Dúfam, že sa to bude dať realizovať," poukázal Šupler na fakt, že slovenský tím nie je vedený ako domáci a tak výhodu vyčkávania v nasadzovaní formácií počas prerušení hry mal súper.

/vyslaný redaktor TASR ph/ /k dispozícii sú fotoreportáž

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Budaj v šampionátovej premiére, Šuplerovi marili plán "domáci" Fíni