Budaj posilní slovenský tím v Halifaxe

Peter Budaj posilní slovenskú reprezentáciu na MS v Kanade.
Peter Budaj posilní slovenskú reprezentáciu na MS v Kanade. (Autor: SITA, AP)
SITA|2. máj 2008 o 23:45

Brankár Colorada Avalanche Peter Budaj posilní slovenský tím na MS v Kanade.

HALIFAX 2. mája (SITA, SZĽH) - Po vypadnutí Colorada z 2. kola play off NHL sa otvoril priestor pre štart na majstrovstvách sveta v Kanade pre gólmana Petra Budaja, ktorého ešte v piatok kontaktoval generálny manažér tímu Peter Bondra. „Hovoril som s Petrom Budajom, aj s generálnym manažérom Colorada. Peter sa rozhodol pozvánku do reprezentácie prijať a bude nás reprezentovať na svetovom šampionáte v Kanade.

Je zdravotne v poriadku, ale napriek tomu musí ešte v sobotu ráno absolvovať lekársku prehliadku a vybaviť si nevyhnutné osobné veci. Momentálne hľadáme najlepší spôsob, ako by sa čo najskôr dostal z Denveru do Halifaxu," povedal generálny manažér slovenského tímu Peter Bondra.

V piatok si slovenskí hokejisti vyskúšali tréningovú halu Forum vzdialenú len päť minút jazdy autom z hlavnej arény. Staručká aréna s kapacitou 5500 miest stojí v Halifaxe od roku 1927 a do roku 1977, kedy bola otvorená Metro Centre, bola hlavnou halou v meste. Vyše 80-ročná hala Forum už neposkytuje taký komfort ako súčasné moderné arény, no napriek tomu jej štandard vysoko prevyšuje oveľa mladšie zimné štadióny na Slovensku.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Budaj posilní slovenský tím v Halifaxe