Budaj chce byť pripravený na pozíciu jednotky v Colorade

SITA|11. jún 2008 o 09:38

BANSKÁ BYSTRICA 11. júna (SITA) - Slovenský hokejový brankár Peter Budaj je momentálne v svojej rodnej Banskej Bystrici, kde už začal s prípravou na nový ročník zámorskej NHL. Gólman Colorado Avalanche, ...

BANSKÁ BYSTRICA 11. júna (SITA) - Slovenský hokejový brankár Peter Budaj je momentálne v svojej rodnej Banskej Bystrici, kde už začal s prípravou na nový ročník zámorskej NHL. Gólman Colorado Avalanche, ktorý sa po vypadnutí svojho klubu z play off zúčastnil na z pohľadu Slovenska nevydarených tohtoročných majstrovstvách sveta v Kanade, sa počas uplynulej sezóny striedal v bránke "lavín" s Josem Theodorom. Dvadsaťpäťročný talentovaný brankár odchytal v základnej časti 35 zápasov s 90,3-percentnou úspešnosťou zákrokov a s priemerom 2,57 inkasovaných gólov na jedno stretnutie. "Mal som aj pozitívnu bilanciu víťazstiev. Potešilo ma však najmä to, že som sa zlepšil v niektorých činnostiach, na ktoré som sa zameral so špecialistom - trénerom brankárov. Pravdaže, rád by som chytal viac, ale Theodore si počínal úspešne," povedal Budaj v rozhovore pre stredajšie vydanie východoslovenského denníka Korzár. V play off pridal slovenský gólman ďalšie tri zápasy s priemerom 3,33 gólu na jeden zápas. "Hokej je vo vyraďovačke kvalitnejší, zaujímavejší, dramatickejší a pre brankára je to dvojnásobná škola skúseností," skonštatoval Budaj, ktorý si pripísal počas sezóny stý štart v NHL a 50. víťazstvo.

Jeho brankárskemu sokovi Josemu Theodorovi vyprší v lete kontrakt s Coloradom, slovenský reprezentant by tak mohol dostať šancu ako jednotka. "Na to ale nemyslím, aby som sa neznervózňoval. Pokiaľ by Theodore odišiel, naskytla by sa mi, samozrejme, veľká šanca, ktorú by som rád naplno zúročil. Chcem byť na túto rolu pripravený po každej stránke, preto už v lete musím makať, koľko sa len bude dať," dodal Budaj.

Nachádzate sa tu:
Domov