Budaj a Somík mimo, kapitán ok, Kollár: "Neviem, či je čo chváliť"

TASR|10. máj 2008 o 18:11

Halifax 10. mája (TASR) - Peter Budaj si na MS v Halifaxe zachytal iba v zápase proti Fínsku, zdravotné problémy mu ďalší neumožnili. Na druhý duel slovenských ...

Halifax 10. mája (TASR) - Peter Budaj si na MS v Halifaxe zachytal iba v zápase proti Fínsku, zdravotné problémy mu ďalší neumožnili. Na druhý duel slovenských hokejistov o udržanie v A-kategórii proti Slovincom tréneri nominovali Jána Lašáka, na striedačke s Karolom Križanom.

K dispozícii bol chorľavý kapitán Róbert Petrovický, naopak, zo zostavy vypadol Radovan Somík a tak sa do nej vrátil v piatok na tribúne absentujúci Tibor Melichárek. "U Roba sa nám to podarilo stabilizovať. Bol na ľade a cíti sa fajn. Dostáva lieky, vitamíny. Zrejme tam bola kombinácia príčin jeho vyčerpanosti v prvom zápase, zvýšená teplota, dokonca aj tlakové výkyvy, takisto možno aj dehydratácia, lebo mal aj príznaky črevnej virózy. Vyvrcholilo to tak, že jednoducho nemohol pokračovať v zápase," informoval TASR lekár tímu Dalimír Jančovič. Horšiu správu mal o Radovanovi Somíkovi: "Ten má vážnejšie zranenie, ide o natrhnutý sval, priťahovač na stehne. Vyžaduje to dlhodobú liečbu."

Za Andrejom Kollárom prišla do Halifaxu rodina, jeho syn povzbudzoval už v zápase proti Fínom, ale skutočnú radosť mal malý Andrej zrejme až z ockovho gólu do slovinskej siete: "Uch, boli sme len krátko spolu. Tešil sa, ale či je čo chváliť, veru neviem...," hovorí pre TASR center druhej formácie. K Slovincom konštatoval: "Vieme, čo hrajú, myslím, že sa dosť poznáme, mali sme s nimi prípravný zápas. Bude to o tom, kto prejaví väčšiu vôľu." Kollárov kamarát Miroslav Kováčik veril, že súper nemá Slovákov v druhom zápase ako prekvapiť, ale...: "Každý zápas je iný. Treba ísť hlavne do vedenia. Lebo, keď majú oni tvoriť, je to pre nich ťažšie a pre nás výhoda."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Budaj a Somík mimo, kapitán ok, Kollár: "Neviem, či je čo chváliť"