Emotívne vyjadrenie Buchingera: Bola to neštastná náhoda, vrátim sa silnejší

Ivan Buchinger.
Ivan Buchinger. (Zdroj: OKTAGON MMA)
SvetMMA|23. nov 2021 o 21:05 (aktualizované 23. nov 2021 o 21:06)

Vyjadril sa k vážnemu zraneniu, ktoré ho pripravilo o historickú príležitosť.

TRNAVA. Zastihla ho veľká smola. A to práve vo chvíli, kedy sa chystal zabojovať o niečo, čo sa ešte nikomu na najvyššej úrovni zmiešaných bojových umení nepodarilo.

Legendárny slovenský bojovník Ivan Buchinger sa menej než dva týždňe pred súbojom o titul veltrovej divízie s Davidom Kozmom zranil.

Bývalého šampióna organizácií Cage Warriors či M-1 Global zo zápasu vyradila nešpecifikovaná zlomenina nohy.

Aspoň tak to v relácii MMA Letem Světem fanúšikom tlmočil promotér Oktagonu Ondřej Novotný, ktorý predovšetkým hovorí o zmarenej historickej príležitosti.

„Včera večer som sa dozvedel, že Ivan nebude môcť nastúpiť do historického zápasu pre MMA ako také. Mohol to byť historický zápas, no len to ukazuje tú náročnosť toho celého. Možno sa to už nikdy nestane, práve toto bol ten moment, kedy to okno bolo otvorené. Bohužiaľ včerajšou nocou sa to zavrelo. Ak by som si mal niekedy na to staviť, tak poviem, že sa už nikdy nenaskytne takáto príležitosť.

Ivan má smolné a nepríjemné zranenie. Na jednom tréningu sa tam všetci tak blbo nahádzali. On normálne potom chodil, bolelo ho to, no a potom výsledky z rezonancie ukázali, že to má zlomené. Potom je tam tak veľká tlačenica na špici, že je dosť možné, že sa už k tomu nedostane,“ povedal Novotný.

Ako v podvečer informoval Oktagon na svojich sociálnych sieťach, náhradou za slovenského veterána bude niekdajší bojovník UFC Bojan Velickovic.

Netrvalo dlho a na Instagrame sa k celej situácii vyjadril aj samotný Buchinger. V emotívnom príspevku 35-ročný zápasník opísal nenaplnenú túžbu zabojovať o titul.

Aj keď Buchingera čaká zajtra dôležitá operácia, verí, že sa mu podarí čo najskôr vrátiť spät do Oktagonu, kde chce fanúšikom priniesť ešte mnoho nezabudnuteľných zážitkov.

Ba čo viac, v budúcnosti by sa ešte rád pokúsil pootvoriť dvere k súboju o opasok veltrovej váhy.

Niekedy stačí iba sekunda a prepíše všetky plány a prípravy. Bola to nešťastná náhoda na tréningu, ktorá sa skončila nepríjemným zranením. Dúfal som, že to nebude také vážne, že bude stačiť pár dní a budem pokračovať. Tešil som sa na zápas, dal som do toho všetko a veľmi som veril, že to dokážem.

Možno práve to sa mi vypomstilo, sám neviem. Zajtra ma čaká operácia, ale dúfam, že sa z toho rýchlo dostanem. Čaká ma dlhá cesta, ale ja sa nevzdávam. Ondřej Novotný (promotér Oktagonu) dnes povedal, že sa zatvorilo okno a možno sa už nikdy neotvorí. Áno bol som tak blízko, ale ja verím, že to okno ešte otvorím a prepíšem históriu.

Potom môžem s čistým svedomím ukončiť kariéru. Ďakujem Vám všetkým, ktorí mi píšete a povzbudzujete ma. Po operácii sa ohlásim. Viem, že je to len jedna z prekážok ktorú život nám prináša do cesty. Na čo sú prekážky, keď nie na to, aby sa prekonávali. Vrátim sa ešte silnejší a sľubujem, že pre vás ešte urobím pekné zápasy,“ napísal kráľ perovej a ľahkej váhy najväčšej československej organizácie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Emotívne vyjadrenie Buchingera: Bola to neštastná náhoda, vrátim sa silnejší