Veľká smola. Buchinger zranený, náhradou v súboji o titul je veterán UFC

David Kozma, šampión velterovej váhy Oktagon MMA.
David Kozma, šampión velterovej váhy Oktagon MMA. (Zdroj: Oktagon MMA)
SvetMMA|23. nov 2021 o 18:44 (aktualizované 23. nov 2021 o 18:44)

O ďalší opasok nezabojuje.

PRAHA. Mal to byť veľký pokus o prekonanie niečo nevídaného. Dvojnásobný šampión československej organizácie Oktagon MMA Ivan Buchinger sa mal 4. decembra pokúsiť o zisk tretieho titulu.

Nakoniec sa ale Slovák ku historickej šanci nedostane. Zo súboja o opasok weltrovej divízii Buchingera vyradilo zranenie.

Informáciu o neúčasti 35-ročného veterána priniesla organizácia na svojich sociálnych sieťach.

Vedenie Oktagonu krátko po oficiálnej správe oznámilo aj náhradu, ktorá v decembri nastúpi proti šampiónovi Davidovi Kozmovi.

Vyzve ho nepríjemný veterán UFC

„Je to bojovník, ktorého mnohí z vás chcú vidieť v boji o titul, má štyri víťazstvá v rade, je to veterán UFC a v rebríčku Oktagonu mu patrí miesto v prvej päťke. Je to Bojan Velickovic.

Má za sebou veľa súbojov v UFC a PFL a nám sa tu uviedol dvoma rýchlymi výhrami. Bojan bol v tréningu na Matého Kertésza, takže bude určite pripravený. Príde aj s Neilom Magnym (popredný zápasník UFC) a ďalším zaujímavým trénerom,“ uviedol nového vyzývateľa o trón divízie do 77 kilogramov jeden z promotérov Oktagonu Ondřej Novotný.

Rodák z Nového Sadu sa domácim fanúšikom uviedol dvoma rýchlymi výhrami v júni a septembri tohto roka. S Emmanuelom Dawom a Carlom Praterom si Velickovic poradil jednoznačne v priebehu prvého kola.

Šampión najnabitejšej váhovej kategórie v Oktagone David Kozma v žiadnom prípade za svojím súperom nezaostáva. Od svojho debutu v marci 2018 pod farbami Oktagonu doposiaľ z ôsmich duelov nepoznal premožiteľa.

Český bojovník dlho nad novým súperom nerozmýšľal a na duel s nebezpečným Srbom rýchlo kývol. Ako hlavnú prednosť nad Velickovicom vidí svoj fyzický fond, ktorý dokáže umne využívať proti svojím protivníkom.

Samozrejme v prvom momente ma to naštvalo, pretože sa tri mesiace pripravujem úplne na iný štýl, že narýchlo musím všetko zmeniť. Nechcel som ale zahodiť prípravu a tiež je dôležité to, že ani on ani ja sme o tom nevedeli dopredu.

Myslím, že Bojan je náročnejší súper. Cesta k víťazstvu by mohla viesť cez fyzickú kondíciu, rovnako ako som to uhral aj s Apollom (Leandrom Silvom). Hlavne na low kicky si od Bojana budem musieť dávať pozor, má ich veľmi tvrdé. Ak niečo špeciálne nepadne v prvých kolách, tak vyhrajem ako vždy na body.

Myslím, že všetko vsadí na na úvod a keď sa mu to nepodarí, tak potom už bude celý zápas v mojej réžii,“ povedal v relácii MMA Letem Světem na margo svojej obhajoby David Kozma.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Veľká smola. Buchinger zranený, náhradou v súboji o titul je veterán UFC