Bruyneel: Nastal čas skončiť v Astane

SITA|21. júl 2009 o 22:15

Manažér cyklistickej stajne Astana Johan Bruyneel je podľa vlastných slov pripravený ukončiť svoje pôsobenie v tomto kazašskom tíme.

BOURG-SAINT-MAURICE. "Je čas obrátiť ďalšiu stránku v mojej kariére," povedal pred štartom utorňajšej 16. etapy najprestížnejších cyklistických pretekov sezóny Tour de France 44-ročný Belgičan pre televíznu stanicu VRT.

Hlavnou osobou za Bruyneelovým odchodom je zrejme Kazach Alexander Vinokourov, pre potreby ktorého Astana ako samostatná stajňa vznikla. Vinokourovovi vyprší 24. júla dvojročný dištanc za pozitívny dopingový nález a už dávnejšie sa nechal počuť, že z Astany odíde buď on, alebo práve Bruyneel.

"Ešte sa musíme o jeho možnom návrate detailnejšie porozprávať, ale na tlačovej besede v Monaku sa Vinokurov vyjadril celkom jasne. Následne som zaregistroval nejaké šumy z prostredia Kazašskej cyklistickej federácie a zrazu sa z môjho pohľadu všetko vyjasnilo. Uvedomil som si, že terajšia podoba Astany sa skončila," povedal Bruyneel.

S Astanou svoju budúcnosť nespája ani Američan Lance Armstrong, ktorý už avizoval vznik vlastného tímu a v kuloároch sa špekuluje, že Bruyneel by sa mohol stať jeho riaditeľom. Armstrong údajne vo štvrtok oznámi meno hlavného sponzora. Pochválil sa tým prostredníctvom komunitného portálu Twitter.

Líder priebežného celkového poradia tohtoročnej edície TdF, Španiel Alberto Contador, ktorý je momentálne športovým lídrom Astany, sa v utorok odmietol ku kauze vyjadriť: "Teraz k tomu nemám čo povedať. Sústredím sa iba na Tour a až po jej skončení budem uvažovať o svojej budúcnosti." Existuje tiež možnosť, že Contador by mal od nasledujúcej sezóny vlastný tím, o vznik ktorého sa intenzívne pokúša jeho krajan a pilot motoristickej F1 Fernando Alonso.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Bruyneel: Nastal čas skončiť v Astane