Nevyšlo to s Kanadou ani so Slovanom. Ihnačáka utešil dres legendárneho Nedvěda

Brian Ihnačák.
Brian Ihnačák. (Autor: facebook/HC '05 Banská Bystrica)
Matej Kubove|30. dec 2021 o 14:55

Skúsený center si chce nový klub nájsť po sviatkoch.

BRIAN IHNAČÁK sa po konci v HC ´05 Banská Bystrica vrátil domov do Talianska a užil si pokojné Vianoce v kruhu najbližších. Prvýkrát aj s novonarodeným synom. Na stole má niekoľko ponúk od slovenských aj zahraničných klubov, ale riešiť ich bude až po sviatkoch.

Pôvodne si ich mal spestriť na Spengler Cupe ako dočasný hráč bratislavského Slovana, opak bol pravdou. Nie je to pritom prvýkrát, čo mu okolnosti zmarili šancu zahrať si v Davose.

Boli ste po zrušení Spengler Cupu sklamaný?

Samozrejme. Už dlho mám sen zahrať si na tomto turnaji. Niekoľkokrát som mal v zmluve s viacerými klubmi, že ma tam musia pustiť, pretože existovala šanca zahrať si za Kanadu. Keď som bol v Sparte, tak sa mi ozval generálny manažér, ale klub ma vtedy odmietol pustiť, čomu som rozumel.

Tento rok sa vyskytla možnosť ísť na Spengler Cup so Slovanom Bratislava. Krátko pred turnajom mi o polnoci napísal pán Krajči sms-ku, že turnaj sa pre pandémiu ruší. Bol som sklamaný.

Mali ste s vedením Slovana rozhovory aj o prípadnej zmluve a možnosti hrať v extralige?

Po konci v Banskej Bystrici sme boli v kontakte, ale riešili sme len Spengler Cup. To bolo vhodné pre obe strany. So Slovanom som bol v kontakte aj v lete, ale viac k tejto otázke nemôžem povedať.

Aká bude vaša budúcnosť?

Ozvalo sa mi mnoho klubov zo Slovenska aj zahraničia, ale povedal som im, že to chcem riešiť až po Vianociach. Chcem si dostatočne oddýchnuť a užiť si čas s malým synom.

Ako ste teda trávili čas odkedy ste bez zmluvy?

Dva týždne som si dal úplný oddych. Následne som začal trénovať dvojfázovo. Inak si užívam čas s malým, je to veľmi pekné.

S Banskou Bystricou ste sa rozlúčili v dobrom?

Áno, nič zlé v tom netreba hľadať. Situácia je aká je. Vedenie a ja sme mali iné predstavy. Chcel som hrať o top štvorku, no výsledky neboli dobré.

Myslím si, že to bolo vhodné riešenie pre obe strany. Vzhľadom na to, že som si mohol užiť voľno cez Vianoce s rodinou, tak som aj rád, že to takto dopadlo.

Ako sa vám zmenil život po narodení syna?

Ukázalo sa to hlavne na nedostatku spánku (smiech). To je najväčšia zmena. Je to náročné, ale krásne zároveň. Teraz sa mu musím venovať a je to iný život. Mám však pri sebe niečo čo rastie, je úžasné sledovať ho.

Nedávno ste boli v Turíne, kde ste si vymenili dres s legendárnym Pavlom Nedvědom. Ako sa to podarilo?

Mám kamarátov, ktorí sú členmi fanklubu Juventusu a sú v kontakte s kamarátmi Pavla Nedvěda. On hrával za Spartu futbal, ja hokej. Po jednom zo zápasov sme sa stretli a vymenili si dresy. On ich zbiera, bol rád. Som nadšený, že sa to podarilo.

Brian Ihnačák s Pavlom Nedvědom.
Brian Ihnačák s Pavlom Nedvědom. (Zdroj: Archív B.I.)

Obdivovali ste ho počas hráčskej kariéry?

Áno. Vždy som sa zaujímal o český národný futbalový tím. Pavel Nedvěd je pre mňa jedným z najlepších hráčov histórie.

Keď som býval pri Turíne, tak som ho vnímal ešte intenzívnejšie. Vynikal ako hráč a teraz aj ako riaditeľ klubu. Je obdivuhodné, čo dokázal.

52 zápasov, 51 bodov

Počas troch rôznych sezón odohral Brian Ihnačák za HC ´05 Banská Bystrica celkovo 52 zápasov, získal v nich 51 bodov za 19 gólov a 32 asistencií. Prvýkrát sa presadil 17. januára 2020 do siete Michaloviec.

Svoj zatiaľ posledný gól strelil Prešovu, naposledy bodoval v stretnutí so Slovanom. Na Slovensku hrával aj za Kežmarok, Zvolen a Poprad.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Nevyšlo to s Kanadou ani so Slovanom. Ihnačáka utešil dres legendárneho Nedvěda