Breška je ako Sajenko, tvrdí športový šéf Norimbergu Bader

SITA|23. jún 2008 o 13:32

NORIMBERG 23. júna (SITA) - Ambícia nemeckého už len druholigového futbalového klubu 1. FC Norimberg posilniť ofenzívnu zložku opäť našla odozvu na Slovensku, upozorňuje magazín Kicker na margo angažovania ...

NORIMBERG 23. júna (SITA) - Ambícia nemeckého už len druholigového futbalového klubu 1. FC Norimberg posilniť ofenzívnu zložku opäť našla odozvu na Slovensku, upozorňuje magazín Kicker na margo angažovania Mária Brešku z MŠK Žilina. "Je ako Ivan Sajenko. Územčistý, rýchly a vari ešte silnejší," vytiahol prirovnanie k ruskému reprezentantovi Martin Bader, športový riaditeľ "Bavorov", za ktorých hrávajú aj Róbert Vittek a Marek Mintál.

"Mário prekypuje motiváciou," podotkol zakončovateľov agent Peter Hammer a ponúkol komparáciu so Stanislavom Šestákom, ktorý po prestupe spod Dubňa do Bochumu patril k objavom uplynulej bundesligovej sezóny. "Keď sa hladko domestikuje, určite bude pre Norimberg posilou," predznamenal P. Hammer. Kicker pri slovenskej téme dodáva, že Mintál by počas tohto týždňa mal podpísať predĺženie platnosti kontraktu. Vittek figuruje na nákupnom zozname Stuttgartu. "Nie je to žiadne tajomstvo," pripustil M. Bader.

Dvadsaťosemročný Breška sa definitívne stal akvizíciou Norimbergu minulý piatok po úspešnom absolvovaní obligátnych zdravotných testov. "Kontrakt znie na dva roky bez opcie s účinnosťou od 1. júla 2008 do 30. júna 2010," uviedol vtedy pre agentúru SITA licenčný agent SFZ Juraj Vengloš, ktorý Brešku na rokovaniach zastupoval.

Odchovanec topoľčianskeho futbalu Breška v doterajšej kariére obliekal vo "veľkom" futbale dresy Nitry (2000-2001), Matadoru Púchov (2001-2004), gréckeho Panioniosu Atény (2004-2007) a MŠK Žilina (2007-2008). V tíme spod Dubňa nastrieľal rýchlonohý futbalista v uplynulom ročníku Corgoň ligy 14 gólov (štvrtý najlepší strelec súťaže).

Nachádzate sa tu:
Domov