Bratia Hudáčkovci sú opäť v jednom drese: Konečne sa vidíme

Libor Hudáček.
Libor Hudáček. (Autor: TASR)
TASR|16. dec 2014 o 20:58

Július Hudáček robí šou vždy po víťazných dueloch svojho Örebra.

BRATISLAVA. Libor Hudáček si za uplynulý mesiac prešiel náročným obdobím. Z KHL putoval do slovenskej extraligy do Banskej Bystrice, no prepracoval sa naspäť do Slovana a nakoniec prišiel aj darček pod vianočný stromček v podobe pozvánky do národného tímu, v ktorom sa navyše po dlhej dobe stretol s bratom a brankárom Júliusom.

"Bol to naozaj turbulentný mesiac. V podstate som už šesť rokov v Bratislave a stále na Slovane. Tento mesiac to ale bolo stále hore-dole. Ale tak to býva, človek je raz hore a raz zase dole," povedal.

"Myslím si, že mám na KHL-ku a aby som v nej hral stále. Takže v tejto otázke som bol pozitívny. Ja som vedel, že sa vrátim, len som nevedel kedy. Zahralo mi do kariet to, že Slovan prehrával a museli niečo zmeniť. Mne sa v Bystrici darilo, dával som góly a robil body, takže som bol v pohode. Potom mi zavolali manažéri, že ma chcú naspäť. Prišiel som a Slovan začal vyhrávať," povedal Hudáček.

julo_res.jpg

Július Hudáček. FOTO - TASR

Ako odmena za dobré výkony prišlo pondelňajšie pozvanie do reprezentačného tímu, v ktorom si Hudáček naposledy zahral na MS 2013.

"Asi som dobre odpracoval tento mesiac, tak mi dal tréner čerešničku a zavolal ma na zraz," zasmial sa.

Ďalším bonusom bolo stretnutie s bratom: "Nevidel som ho pol roka, tak som rád, že sme si pokecali. Včera po zápase s Jokeritom som ho zobral na večeru. Určite je to niečo špeciálne byť tu s bratom. Celý rok nie sme spolu, tak sa vidíme aspoň takto v reprezentácii. On je môj najväčší kritik, ale aj ma pochváli. Som rád, že mám takého brata pri sebe. Teraz by sme mali byť spolu na izbe, teda dúfam, že ma bude chcieť," povedal.

Zabávač Július

Aj Július Hudáček má za sebou dobré obdobie. Vo švédskom Örebro sa mu darí, po 23 zápasoch má priemer 2,13 inkasovaných gólov a 92,1-percentnú úspešnosť zákrokov. "Pozerám v podstate každý jeho zápas, ktorý môžem. Musím ho pochváliť za výkony," povedal.

Dvadsaťšesťročný gólman sa preslávil aj svojimi šoumenskými vystúpeniami po víťazných zápasoch, ktoré majú na internete množstvo fanúšikov.

"Keď má formu, prečo by si nezatancoval na ľade. Dúfam, že mu to vydrží, čo najdlhšie a bude po každom zápase takto tancovať. Zatiaľ nepotreboval nápady odo mňa, ale myslím si, že mi bude volať. Ja som totiž lepší tanečník ako on," podpichol brata.

"Vždy mi niečo napadne a mám ešte nejaké kúsky v rukáve. Pevne verím, že ešte bude veľa víťazstiev a veľa kúskov. Ale nemyslím si, že budem potrebovať jeho pomoc, keď tak si pozriem niečo na internete," vrátil mu to Július, ktorý si ho včera pozrel priamo v akcii vo víťaznom zápase s Jokeritom Helsinki (6:2).

Hudáček robí šou vždy po víťazných dueloch svojho Örebra. "Keď vyhrávame, v klube je pohoda a je priestor na takéto veci. Ostalo mi to ešte z Košíc. Nejako sa to dostalo z klubu do klubu. Stále niečo vymýšľame a momentálne nemáme maskota klubu, takže si musím pomôcť fanúšikmi. Ale za chvíľu do toho zapojím spoluhráčov a myslím si, že do toho pôjdu so mnou," komentoval svoje vystúpenia.

Konečne chce chytať na MS

Vďaka videám si získal množstvo nových fanúšikov, najmä na internete. Július Hudáček však chce, aby si ho ľudia pamätali hlavne za jeho výkony v bránke:

Ešte viac sa radoval, keď tréner Vladimír Vůjtek povolal do tímu aj jeho brata. "Je to taká radosť, keď si môžem zahrať s bratom. Stále je to výnimočné a je to super hlavne pre rodičov, že nás môžu sledovať v jednom drese," uviedol.

"Stále máme veľa dobrých brankárov, tu v Európe a dvaja sú aj v Amerike, takže boj o miestenky na majstrovstvá sveta je veľmi ťažký. Konkurencia je veľká a musím urobiť všetko pre to, aby som sa pobil o to miesto. Bol som na MS už tri alebo štyrikrát a neodchytal som ešte ani jeden zápas. Takže je to jeden z takých mojich hokejových cieľov. Zachytať si na šampionáte. Práve preto som tu," dodal.

Program SR na turnaji vo Švajčiarsku:

Piatok 19. decembra: SR - Bielorusko (16.15 h)

Sobota 20. decembra: SR - Švajčiarsko/Nórsko (16.15/20.15)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Bratia Hudáčkovci sú opäť v jednom drese: Konečne sa vidíme