Box: Tyson za užitie kokaínu na deň do väzenia

Mike Tyson dostal za užívanie kokaínu dňové väzenie a trojročnú podmienku
Mike Tyson dostal za užívanie kokaínu dňové väzenie a trojročnú podmienku (Autor: SITA, AP)
TASR|19. nov 2007 o 20:15

Mesa 19. novembra (TASR) - Americký boxer Mike Tyson dostal za držanie kokaínu a šoférovanie pod jeho vplyvom trest 24 hodín odňatia slobody a trojročnú ...

Mesa 19. novembra (TASR) - Americký boxer Mike Tyson dostal za držanie kokaínu a šoférovanie pod jeho vplyvom trest 24 hodín odňatia slobody a trojročnú podmienku. Bývalý majster sveta v ťažkej hmotnostnej kategórii sa k prehrešku z decembra minulého roka priznal.

"Za svoje činy budem niesť zodpovednosť," povedal Tyson sudkyni Helene Abramsovej. Za porušenie zákona mu hrozil maximálny trest štyroch rokov a troch mesiacov za mrežami, prokurátor Shane Krausner pre jeho prehrešky z minulosti navrhoval ročné väzenie. "Podľa mojich výpočtov je toto už jeho štvrtá či piata šanca," oznámil sudkyni. Podľa súdnych dokumentov Tyson povedal, že kokaín užíva kedykoľvek, "keď sa k nemu dostane". Osobne má najradšej, keď si ho zabalí do cigarety, z ktorej predtým vyberie tabak. Polícia uňho v inkriminovanú noc našla balíčky kokaínu vo vrecku a úložnom priestore jeho BMW.

Podľa Tysonovho obhajcu Davida Chesnoffa absolvoval jeho mandant od zadržania 29 drogových testov s negatívnymi výsledkami a pravidelne navštevuje stretnutia anonymných alkoholikov a ľudí závislých na narkotikách. Súd požiadali písomne o zhovievavosť aj jeho dve bývalé manželky. Na sudkyňu Abramsovú zapôsobilo najmä to, že Tyson vyhľadal odbornú pomoc.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Box: Tyson za užitie kokaínu na deň do väzenia