Je už iný ako vlani, vraví promotér. Dubois si po triumfe nad Joshuom trúfa na odvetu s Usykom

Daniel Dubois s majstrovským opaskom po triumfe nad  Anthonym Joshuom.
Daniel Dubois s majstrovským opaskom po triumfe nad Anthonym Joshuom. (Autor: TASR/PA via AP)
SITA|25. sep 2024 o 16:37

Usyk v roku 2023 vyhral technickým knokautom v deviatom kole.

BRATISLAVA. Šampión ťažkej váhy organizácie IBF Daniel Dubois má podľa svojho promotéra "všetky nástroje" na to, aby získal opasky ďalších verzií v tejto hmotnostnej kategórii.

Frank Warren má v úmysle zorganizovať zápas medzi Duboisom a Ukrajincom Oleksandrom Usykom, bývalým nesporným šampiónom v ťažkej váhe a aktuálnou svetovou jednotkou. Upozornil na to web insidethegames.biz.

Dubois a Usyk sa už stretli

Po piatkovom ohromujúcom víťazstve nad Anthonym Joshuom chce Frank Warren, aby Dubois čelil šampiónovi svetových boxerských organizácií (WBO, WBC a WBA) Usykovi.

Brit pritom prehral s Ukrajincom technickým knokautom v deviatom kole, duel sa konal v auguste 2023 v Poľsku.

Dvadsaťsedemročný Dubois bol povýšený na šampióna IBF po tom, čo sa Usyk v júni vzdal opasku, pretože ho odmietol obhajovať iba niekoľko týždňov po triumfe nad Tysonom Furym.

Stal sa prvým nesporným šampiónom v ťažkej váhe za ostatných 25 rokov od čias Brita Lennoxa Lewisa.

VIDEO: Zostrih súboja Oleksandr Usyk vs. Daniel Dubois v roku 2023

Warren: Už je to iný Dubois ako vlani

Usyk teraz drží tituly WBO, WBC a WBA, Dubois má opasok IBF. Fury má naplánovanú odvetu s Ukrajincom na december v saudskoarabskom Rijáde.

"Chcem Daniela vidieť opäť bojovať proti Usykovi. Teraz už je to iný Daniel Dubois ako vlani, je fyzicky aj mentálne zrelší. Nejaký čas tu ešte bude a má v rukách všetky nástroje na to, aby ovládol túto hmotnostnú kategóriu," vyhlásil promotér Warren.

Duboisov manažér tiež priznal, že v zmluve Anthonyho Joshuu je klauzula o možnej odvete v prípade jeho triumfu v minulotýždňovom súboji.

"V našej zmluve však nebola. To neznamená, že odvetu odmietneme. Musíme si však k tomu sadnúť a porozprávať sa, než urobíme rozhodnutie," poznamenal Warren.

Vzájomný súboj sprevádzala kontroverzia

Vlaňajší vzájomný duel medzi Duboisom a Usykom sprevádzala kontroverzia v piatom kole. Brit poslal Ukrajinca na zem, ale rozhodca to vyhodnotil ako úder pod pás a Usykovi dal takmer štyri minúty na zotavenie.

"Daniel potom stratil sústredenie. Myslím si, že to bolo kvôli tomu, že bol o niečo mladší a asi nemal dostatok skúseností v ringu, aby to zvládol. Ale teraz je to úplne iný muž. Videli sme to v sobotu večer," reagoval Warren.

Súboj medzi Duboisom a Joshuom sledoval naživo aj Usyk, na krátky čas prerušil svoju prípravu na decembrový duel proti Furymu a vycestoval do Londýna.

Joshua ani po zdrvujúcej prehre neplánuje skončiť.

"Nevyšlo nám to, ale musíme sa sústrediť na pozitíva, taká musí byť naša mentalita. Pozrite sa, čo sme dosiahli za 11 rokov! Bolo to fenomenálne. Bola to jazda ako na horskej dráhe, ktorá sa však ešte nekončí. Mám ešte veľa čo priniesť do hry a nech to dlho pokračuje," uviedol prostredníctvom videa na sociálnych sieťach.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Je už iný ako vlani, vraví promotér. Dubois si po triumfe nad Joshuom trúfa na odvetu s Usykom