Legendárny Zachara bude mať 94 rokov. Na jeho počesť zorganizovali turnaj

Ján Zachara.
Ján Zachara. (Autor: TASR - Pavol Zachar)
TASR|19. aug 2022 o 14:00

V bratislavskom Starom Meste sa uskutoční turnaj na počesť Jána Zacharu.

BRATISLAVA. V deň narodenín olympijského víťaza Jána Zacharu sa na jeho počesť uskutoční v Bratislave česko-slovenský Turnaj Starého Mesta v boxe.

Päť zápasov mužov a šesť duelov dorastencov odohrajú v sobotu 27. augusta od 16.00 h na Hviezdoslavovom námestí.

Zachara je najstarší žijúci olympijský víťaz zo Slovenska, v deň turnaja oslávi 94. narodeniny. Zlato spod piatich kruhov vybojoval pred sedemdesiatimi rokmi v Helsinkách.

Organizátorom turnaja je Športový klub Gobola Gym, záštitu nad ním prevzala starostka mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Zuzana Aufrichtová.

Pôjde o športové podujatie vo verejnom priestore a vstup je zadarmo. Partnerom podujatia je aj Veľvyslanectvo Českej republiky v Bratislave.

"Nápad zorganizovať takýto turnaj v Starom Meste sa nám okamžite zapáčil. Na pozadí je totiž pekný príbeh. Manažér klubu Jozef Mihók nie je iba športovcom dušou a telom, je to aj mimoriadne aktívny človek so srdcom na správnom mieste. Športový klub dáva zmysel a náplň života deťom zo sociálne slabších pomerov, dalo by sa povedať, že deťom z ulice.

Ambasádorom klubu je Ján Zachara, ktorý v roku 1952 vybojoval na letných olympijských hrách v Helsinkách zlatú medailu a je nielen najstarším žijúcim slovenským olympijským víťazom, ale aj najstarším olympijským víťazom v boxe na svete," uviedla v tlačovej správe Zuzana Aufrichtová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Legendárny Zachara bude mať 94 rokov. Na jeho počesť zorganizovali turnaj