VIDEO: Šok vo Wembley. Anthony Joshua padol po tvrdom knokaute

Anthony Joshua padá na zem po zásahu Daniela Duboisa.
Anthony Joshua padá na zem po zásahu Daniela Duboisa. (Autor: TASR/PA via AP)
SvetMMA, TASR|21. sep 2024 o 23:40

V hre bol svetový titul IBF.

LONDÝN. Hviezdny britský boxer Anthony Joshua vo vypredanom Wembley nestačil na krajana Daniela Duboisa, ktorému podľahol v piatom kole na knokaut.

Dubois po presvedčivom výkone obhájil titul ťažkej váhy organizácie IBF.

VIDEO: Knokaut v súboji Daniel Dubois - Anthony Joshua

Joshua sa ocitol na podlahe ringu už v prvom kole. Dvadsaťsedemročný Dubois nastúpil bez rešpektu a favorizovaného krajana tvrdo zasahoval od úvodných minút.

Po štyroch kolách bol zlatý olympionik z Londýna 2012 trikrát počítaný a definitívny koniec prišiel v piatom kole.

Dubois trafil tvrdú pravačku a Joshua padol bezvládne k zemi. Po chvíli sa síce otrasený pokúšal vstať, no rozhodca duel okamžite zastavil.

Štatistiky zápasu Daniel Dubois - Anthony Joshua.
Štatistiky zápasu Daniel Dubois - Anthony Joshua. (Autor: Sofascore.com)

Dubois v zápase pred 96-tisíc fanúšikmi dominoval proti dvojnásobnému bývalému šampiónovi v ťažkej váhe. Joshua nemal žiadnu odpoveď na jeho silu.

"Som gladiátor. Chcem sa dostať na najvyššiu úroveň a ukázať potenciál. Tvrdo som pracoval, so svojou rodinou a tímom. Všetci mi pomáhali,“ uviedol víťaz podľa agentúry AFP.

Dubois získal majstrovský opasok organizácie IBF po tom, keď sa ho v júni vzdal Oleksandr Usyk. Ukrajinec vtedy v saudskoarabskom Rijáde zdolal na body Brita Tysona Furyho a zjednotil opasky všetkých štyroch organizácií (IBF, WBA, WBO a WBC).

Pôvodne si chcel Usyk ponechať titul IBF až do decembrovej odvety s Furym. Podľa pravidiel by to však bolo možné iba v prípade, ak by bojoval proti vyzývateľovi, ktorého vybrala IBF a bol ním Dubois.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»VIDEO: Šok vo Wembley. Anthony Joshua padol po tvrdom knokaute