Rozbalil to, vraví Kiska o Beňušovi. Pozrite si reakcie osobností

Matej Beňuš (vľavo) získal v Riu striebornú medailu.
Matej Beňuš (vľavo) získal v Riu striebornú medailu. (Autor: SITA)
Sportnet|9. aug 2016 o 21:35

Finálovú jazdu Mateja Beňuša si prišli pozrieť aj tenisové osobnosti.

RIO DE JANEIRO. Ohlasy zo slovenskej výpravy na striebornú medailu Mateja Beňuša vo vodnom slalome v kategórii C1 na Hrách XXXI. olympiády v Riu de Janeiro:

Anna Karolína Schmiedlová (tenistka):

"Na vodnom slalome som bola prvýkrát. Bol to zážitok. Keď v tomto športe urobia chybu, už sa to nedá napraviť. Mala som teda nervy aj za nich. Veľmi sa teším s Maťom Beňušom a veľmi mu to prajem."

Miloslav Mečíř (tenisový tréner):

"Som veľmi rád, ako to dopadlo, koniec bol dramatický. Myslím si, že Maťo išiel pekne. Škoda, že medaila nebola zlatá, ale aj strieborná je veľmi krásna. Uspieť v jednej jazde je veľmi náročné. Dúfam, že ešte nejaké medaily v Riu získame."

Jana Dukátová (vodná slalomárka, účastníčka semifinále v K1 v Riu):

"Teším sa veľmi. Tým, že sme mali vo finále ešte jedného polovičného Slováka - Takuju Hanedu - prežívali sme to ešte intenzívnejšie. Okrem Mateja sme držali palce aj Takujovi, pretože žil veľa rokov v Liptovskom Mikuláši a teraz žije v Bratislave."

Elena Kaliská, dvojnásobná olympijská víťazka v K1:

"Z môjho pohľadu zašiel Maťko veľmi peknú jazdu. Boli tam drobné chybičky, ale voda je nevyspytateľná a v určitých pasážach sa menila. Myslím si, že Matejov výkon bol skvelý, doslova neopísateľný. Medailu získal zaslúžene. Pokračovateľov po Mišovi Martikánovi medzi singlkanoistami máme viac, tentoraz sa na olympiádu dostal Maťko a úspech si zaslúžil."

Jana Beňušová (mama Mateja Beňuša):

"Verila som, že donesie medailu. Som šťastná a ďakujem všetkým, ktorí Maťkovi posielali pozitívnu energiu a držali mu palce." 

Ladislav Beňuš (otec Mateja Beňuša):

"Je to šialené, nesmierne sa teším. Musíme si zvyknúť na to, že máme doma striebro z olympijských hier, ale myslím, že to ľahko zvládneme." 

Ivana Beňušová (manželka Mateja Beňuša):

"Som nesmierne šťastná, že sa to Maťkovi podarilo, že to finále tak parádne zašiel. Ešte pred pretekmi sme sa rozprávali a povedal, že bude vďačný za medailu, či už by to bola strieborná, bronzová, alebo zlatá. Finále som prežívala s Matejovými rodičmi, hoci ja som ho veľmi nepozerala, len som sa trošku nervózne prechádzala po byte. Tento rok bol pre nás všetkých náročný, ale stálo to za to. Má striebro a je to nádherný pocit, ktorý mu zo srdca doprajem!“ 

Ivan Cibák, prezident Slovenského zväzu kanoistiky na divokej vode (SZKDV):

"Máme obrovskú radosť. Pokračujeme v získavaní medailí na ďalšej olympiáde a ideme ďalej. Veľmi málo chýbalo a mohli sme mať aj zlato. Ale striebro berieme všetkými desiatimi, je to krásne. Matej potvrdil oprávnenosť nominácie do Ria. Mal to náročné, nastúpil po Mišovej medailovej sérii, a preto to ani po psychickej stránke nebolo jednoduché. Ale zvládol to vynikajúco, a to je podstatné."

Peter Korčok (vedúci slovenskej výpravy na OH v Riu de Janeiro):

"Maťo predviedol vynikajúcu jazdu. Želali sme si, aby to bolo zlato, ale hlavné je, že máme prvú medailu. Striebro je vynikajúci úspech pre Slovensko a vodný slalom. Beňuš prekonal dokonca svojho trénera Juraja Minčíka, ktorý bol v Sydney bronzový. Verím, že naladil celú výpravu. Dúfam, že sa to celé rozbehne a naše medaily budú pribúdať." 

Andrej Kiska, prezident SR:

"Úžasný úspech, bolo to napínavé, po semifinále som nevedel presne, ako sa to bude vyvíjať. Maťo ma ubezpečil, že išiel skôr opatrne a že vo finále to rozbalí. Aj to rozbalil. Úvod možno trošku pomalší, ale záver bol famózny. Potom sme už len sedeli a tŕpli, ako sa to vyvinie. Francúzovi to vyšlo o trošičku lepšie, ale môžeme byť nesmierne radi, je to obrovský úspech."

Jozef Liba, gen. sekretár SOV:

"Super výsledok. Keď som videl celú jazdu, ako išiel, veril som, že to bude najvyššie umiestnenie, ale aj druhé miesto je super. Len ten Francúz mal lepšiu jazdu ako Maťo. Striebro je fantastické. Po tých úspechoch, ktoré dokázal Michal Martikán, je to teraz super nadviazanie na tú éru C1 na Slovensku. Tým, že je to pre Maťa prvá olympiáda, druhé miesto je úžasné.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Rozbalil to, vraví Kiska o Beňušovi. Pozrite si reakcie osobností