Andrejčík má v Tokiu šancu na ďalšiu medailu. Slováci v pároch ešte neprehrali

Boccista Samuel Andrejčík na PH Tokio 2020.
Boccista Samuel Andrejčík na PH Tokio 2020. (Autor: Roman Benický, SPV)
SITA|2. sep 2021 o 08:50 (aktualizované 2. sep 2021 o 12:49)

Slovákom sa darí v pároch, v tímovej súťaži však ešte nevyhrali.

TOKIO. Na PH Tokio 2020 vstúpili slovenskí reprezentanti v boccii do skupinovej časti tímových súťaží. Výberom Slovenska sa zatiaľ darí so striedavými úspechmi.

V kategórii BC4 trio Samuel Andrejčík, Michaela Balcová a Martin Strehársky zatiaľ nezaváhalo, keď súperov z Brazílie zdolali 7:3, potom deklasoviali Portugalčanov 10:1 a na záver nedali šancu Britom, keď triumfovali 8:0.

Andrejčík už má z Tokia zlatú medailu, keď uspel medzi jednotlivcami v kategórii BC4.

V kategórii BC1/BC2 slovenské kvarteto Tomáš Král, Róbert Mezík, Rastislav Kurilák a Kristína Kudláčová si zatiaľ pripísalo dve prehry.

Slováci najprv podľahli domácim Japoncom 2:8 a potom po dráme aj tímu Kórejskej republiky, keď za stavu 3:3 neuspeli Slováci v extra zmene. Na záver prehrali Slováci aj s Brazílčanmi 4:5.

Vo štvrtok sú zo slovenských športovcov v hre iba boccisti.

V piatok sa k slovu opäť dostanú aj parastrelci Radoslav Malenovský a Veronika Vadovičová, paraatlét Ladislav Čuchran, paralukostrelec Dávid Ivan, paraplavkyňa Tatiana Blattnerová aj paracyklisti Patrik Kuril, Jozef Metelka a Ondrej Strečko.

Boccia

Hráč v nej má šesť lôpt. Súperi majú rozdielne farby - jeden červené, jeden modré. Na hracej ploche je aj hlavná biela lopta. Cieľom je, aby hráč dostal lopty bližšie k bielej, ako má súper.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Andrejčík má v Tokiu šancu na ďalšiu medailu. Slováci v pároch ešte neprehrali