Bližňákovi chytil čistý gól. Pozrite si Top10 zákrokov týždňa v KHL

(Autor: SITA)
TASR|24. jan 2013 o 10:31

Dvojica Slovákov Ján Lašák (Spartak Moskva) a Jaroslav Janus (Slovan Bratislava) sa dostala do výberu desiatich najkrajších brankárskych zákrokov uplynulého týždňa v KHL.

Podľa oficiálnej internetovej stránky súťaže Ján Lašák, ktorý sa len pred niekoľkými dňami vrátil do KHL, skončil na 7. mieste.

Vyniesol ho naň jeho zásah lapačkou v súboji s Lokomotivom Jaroslavľ (5:2), v ktorej skryl puk po strele Jegora Averina spomedzi kruhov na vhadzovanie.

Na piate miesto zaradila komisia Jaroslava Janusa hneď za tri zákroky v zápase s Avangardom Omsk, ktorý Slovan aj jeho zásluhou vyhral 3:2 po nájazdoch.

Janus najskôr vychytal lapačkou Vladimira Pervušina, o chvíľu na to "vygumoval" Alexandra Perežogina, ktorého strelu zlikvidoval perfektným semaforom, pričom domáci hráč už od radosti zdvíhal ruky nad hlavu.

Vzápätí nedal šancu ani Dmitrijovi Siominovi, ktorý už strieľal do odkrytej bránky, no Janus ešte v páde stihol betónom jeho strelu stlmiť.

Najkrajším zákrokom sa prezentoval v tom istom zápase domáci brankár Avangardu Eduard Rejzvich, ktorý za stavu 0:1 zmaril čistú šanci Máriovi Bližňákovi.

Slovanistický útočník pálil do jeho odkrytej bránky, ale Rejzvichova lapačka bola proti.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Bližňákovi chytil čistý gól. Pozrite si Top10 zákrokov týždňa v KHL