Bielorusku pomohli traja Kanaďania, s Nemcami otočili z 0:2 na 5:2

Nemec Alexander Barta (vľavo) a Andrej Stas.
Nemec Alexander Barta (vľavo) a Andrej Stas. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|17. máj 2014 o 17:55

Glen Hanlon môže vylepšiť historický úspech reprezentácie, ktorým bolo 6. miesto z roku 2006.

MINSK. To, čo sa trénerovi Glenovi Hanlonovi nepodarilo pred troma rokmi na MS v Bratislave so slovenskou reprezentáciou, dokázal v sobotu na MS v Minsku s Bielorusmi.

Domáci tím totiž zdolal v B-skupine Nemcov po skvelom obrate z 0:2 na 5:2 a má veľmi blízko k postupu do štvrťfinále. Slováci na MS 2011 na lavičke s Hanlonom s Nemcami prehrali 3:4, keď doťahovali stratu 0:4.

Hanlon, ktorý sa po ôsmich rokoch vrátil na lavičku národného tímu Bieloruska, tak môže vylepšiť historický úspech reprezentácie, ktorým bolo 6. miesto na MS 2006.

Domácim výrazne pomohol kanadský rodák Kevin Lalande, brankár Dinama Minsk po prvej tretine vystriedal Kovaľa. Za chrbát už nepustil jediný puk.

Na 4:2 zasa dôležitým gólom zvýšil Geoff Platt, Lalandov rodák a spoluhráč z KHL. Bielorusov čakajú v pondelok Lotyši, v utorok Rusi.

B-skupina

Bielorusko - Nemecko 5:2 (1:2, 1:0, 3:0)

Góly a asistencie: 16. Stepanov (Grabovskij, Kaľužnij), 35. Ugarov (Stepanov), 43. Grabovskij (S. Kosticyn, Kaľužnyj), 45. Platt (Stasenko, Stas), 50. Grabovskij (S. Kosticyn) - 9. Hospelt, 12. Barta (Schütz, Mauer).

Rozhodovali Gofman (Rus.), Vinnerborg - Dahmen (obaja Švéd.), Fluri (Švaj.), vylúčení: 1:2, navyše Stasenko 5+DKZ za vrazenie na mantinel, presilovky 1:0, oslabenia 0:0

Bielorusko: Kovaľ (21. Lalande) - Korobov, Graborenko, Denisov, Jevenko, Stasenko, Gotovec, Usenko - Stepanov, Grabovskij, Kaľužnyj - Platt, Stas, S. Kosticyn - A. Kosticyn, Kitarov, Ugarov - Koľcov, Jefimenko, Volkov

Nemecko: Zepp - Braun, Ankert, Kohl, Hordler, Akdag, Krüger, Müller - Schütz, Barta, Mauer - Hospelt, Oppenheimer, Nöbels - Pietta, Seidenberg, Kink - Ehliz, Draisaitl, Rieder

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Bielorusku pomohli traja Kanaďania, s Nemcami otočili z 0:2 na 5:2