Bielorusi proti Slovensku už aj s Andrejom Kosticynom

TASR|24. apr 2009 o 14:39

Tréner bieloruskej hokejovej reprezentácie Glen Hanlon môže na MS vo Švajčiarsku počítať s účasťou ďalšieho hráča zo zámorskej NHL.

Minsk. Tréner bieloruskej hokejovej reprezentácie Glen Hanlon môže na MS vo Švajčiarsku počítať s účasťou ďalšieho hráča zo zámorskej NHL Andreja Kosticyna. Starší z bratov Kosticynovcov posilní svoj tím počnúc druhým zápasom, ktorý Bielorusi odohrajú v nedeľu proti Slovensku.

Útočník Montrealu Canadiens súhlasil s účasťou po tom, čo jeho klub vypadol z bojov o Stanleyho pohár, aj keď, ako informujú bieloruské médiá, prvý zápas svojho mužstva proti Kanade už nestihne. Jeho mladší brat Sergej bude musieť pre dvojcestnú zmluvu nastúpiť ešte na farme v Hamiltone a k národnému výberu sa pripojí iba v prípade neúspechu v play off AHL. V sérii hrá Hamilton proti Grand Rapids (na zápasy 2:2), ktorého dres oblieka jeho krajan Sergej Kolosov. S ním sa rovnako ako so Sergejom Kosticynom rátalo, s určitosťou však vzhľadom na spoločnú konfrontáciu príde do Švajčiarska len jeden z nich.

V kádri Bieloruska figurujú ešte dvaja hráči zo zámorskej profiligy - obranca Ruslan Salej a útočník Michail Grabovskij.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Bielorusi proti Slovensku už aj s Andrejom Kosticynom