Nóri si podmanili stíhačku, Strömsheim dosiahol najväčší úspech v kariére

Endre Strömsheim.
Endre Strömsheim. (Autor: TASR/DPA via AP)
TASR|6. jan 2024 o 13:38

Obsadili prvých päť pozícii.

Svetový pohár v biatlone - Oberhof

Stíhačka na 12,5 km - muži

1.

Endre Strömsheim

Nórsko

33:04,2 m

(2)

2.

Sturla Holm Laegreid

Nórsko

+ 17,8 s

(2)

3.

Johannes Dale

Nórsko

+ 36,4 s

(1)

4.

Tarjei Bö

Nórsko

+ 45,5 s

(3)

5.

Johannes Thingnes Bö

Nórsko

+ 50,3 s

(4)

OBERHOF. Nórsky biatlonista Endre Strömsheim zvíťazil v sobotných stíhacích pretekoch na 12,5 km na podujatí 4. kola Svetového pohára v Oberhofe a dosiahol prvý triumf v kariére.

Ďalšie pódiové miesta v nemeckom stredisku obsadili jeho krajania Sturla Holm Lägreid (+17,8 s) a Johannes Dale-Skjevdal (+36,4).

Na čele celkového poradia sa udržal Johannes Thingnes Bö, ktorý skončil na 5. pozícii. Slovensko nemalo v súťaži zastúpenie.

Dvadsaťšesťročný Strömsheim vylepšil svoje maximum v SP, ktorým bolo druhé miesto v rovnakej disciplíne koncom minulého roka vo švajčiarskom Lenzerheide.

Endre Strömsheim, Sturla Holm Laegreid a Johannes Dale-Skjevdal.
Endre Strömsheim, Sturla Holm Laegreid a Johannes Dale-Skjevdal. (Autor: TASR/DPA via AP)

Nórovi vyšiel už piatkový šprint a štartoval z tretej priečky. Po troch položkách bol stopercentný a mal takmer 30-sekundový náskok pred krajanom Johannesom Thingnesom Böom.

Aj napriek dvom chybám v stoji bol po štvrtej streľbe prvý, ale len so šesťsekundovým náskokom pred Lägreidom, ktorý sa na medzičase na 11 km dostal do čela.

Strömsheim však potom nastúpil a už si nenechal vziať triumf. Nóri potvrdili v sobotu dominanciu a skončili na prvých piatich miestach.

Z najlepšej pozície vyštartoval do stíhačky víťaz šprintu Benedikt Doll z Nemecka, ale rovnako ako v Lenzerheide mu nevyšla streľba.

Musel absolvovať až päť trestných okruhov a v cieli figuroval až na 12. priečke.

O 14.40 h bol v Oberhofe naplánovaný štart stíhacích pretekov žien na 10 km. Podujatie 4. kola SP v nemeckom stredisku uzavrú v nedeľu štafety.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Nóri si podmanili stíhačku, Strömsheim dosiahol najväčší úspech v kariére