Lesser triumfoval v predposledných pretekoch kariéry, Bartka stiahli z trate

Šimon Bartko.
Šimon Bartko. (Autor: slovenskybiatlon.sk)
TASR|19. mar 2022 o 16:35

Nemec bol na strelnici bezchybný.

Svetový pohár v biatlone

Muži - stíhacie preteky:

1.

Erik Lesser

Nemecko

32:03.8 min (0)

2.

Quentin Fillon Maillet

Francúzsko

+ 9,4 s (1)

3.

Sturla Holm Laegreid

Nórsko

+ 22,7 s (3)

4.

Sebastian Samuelsson

Švédsko

+ 1:04,9 min (2)

5.

Vetle Sjastad Christiansen

Nórsko

+ 1:09,7 min (2)

6.

Martin Ponsiluoma

Švédsko

+ 1:31,3 min (3)

Šimon Bartko

Slovensko

stiahnutý z trate

HOLMENKOLLEN. Nemecký biatlonista Erik Lesser triumfoval v sobotných stíhacích pretekoch Svetového pohára na Holmenkollene pri Osle. Na strelnici neminul ani raz a na najvyšší post sa posunul z 5. priečky po šprinte.

V cieli mal náskok 9,4 sekundy pred už istým víťazom celkového poradia Svetového pohára Quentinom Fillonom Mailletom z Francúzska, ktorý minul raz.

Tretí skončil víťaz piatkového šprintu Nór Sturla Holm Lägreid s mankom 22,7 s, ktorý minul trikrát, z toho dvakrát na záverečnej položke, kde prišiel o prvenstvo.

Tridsaťtriročný Lesser pred pár dňami oznámil, že po sezóne kariéru ukončí. Z prvenstva sa tešil tretíkrát v Svetovom pohári, predtým sa mu to podarilo ešte v roku 2016 v pretekoch s hromadným štartom na domácej pôde v Ruhpoldingu. Predtým triumfoval aj na MS 2015 v Kontiolahti taktiež v stíhačke.

"Je to šialené, čo sa stalo. Moje rozhodnutie ukončiť kariéru však nezmením. Dnes som dokázal súperiť s najlepšími a zdolať ich.

Na konci kariéry je to pre mňa mimoriadne emotívna záležitosť. Vôbec som to nečakal. Napokon som však triumfoval po štarte z 5. miesta, rovnako ako to bolo pri mojom víťazstve na MS," zaspomínal si v cieli Lesser.

Jediný Slovák na štarte Šimon Bartko nedokončil, keď ho súperi predstihli o kolo. Vyrážal z predposlednej 59. pozície a po štyroch trestných kolách na úvodnej položke v ľahu sa nedostal už ani na druhú streľbu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Lesser triumfoval v predposledných pretekoch kariéry, Bartka stiahli z trate