Smutné preteky, hovorili biatlonistky o prázdnych tribúnach v Novom Meste

Paulína Fialková.
Paulína Fialková. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|5. mar 2020 o 18:57

Slovenky doplatili na slabšiu streľbu.

BRATISLAVA. Biatlonoví favoriti to dobre veľmi dobre poznajú. Po každom presnom výstrele nasleduje z hľadiska výkrik radosti. K tomu rapkáče aj trúbky.

Na Svetových pohároch v biatlone býva veľmi živá a rušná atmosféra. Pretekári si to užívajú.

SP v biatlone: Sestry Fialkové a šprint v Novom Meste na Morave: fotogaléria

5.3.2020

V Novom meste na Morave sa však museli zvládnuť opačný extrém. Na strelnici bolo počas súťaže počuť každé šuchnutie. Výstrely z malorážok sa ozývali po celom areáli.

Strácala aj v behu

Pre hrozbu šírenia koronavírusu rozhodla Bezpečnostná rada Českej republiky, že podujatie sa uskutoční bez divákov.

„Bude to smutné,“ vravela pre RTVS Paulína Fialková. „Veľa ľudí nás tu podporovalo a cítili sme sa tu dobre. Mrzí nás to najmä kvôli fanúšikom, ktorí sa na preteky tešili,“ doplnila ju sestra Ivona.

Výborné spomienky na súťaže v českom stredisku má predovšetkým staršia zo sestier. V uplynulej sezóne tu senzačne skončila druhá a tretia. Na tieto skvelé výsledky však vo štvrtok v rýchlostných pretekoch nenadviazala. Po výbornom úvode jej nevyšla streľba v stoji a po dvoch trestných okruhoch sa prepadla.

„S ležkou som spokojná. Ale stojka bola vo vetre ťažká, aj nohy sa mi triasli. Bohužiaľ ani bežecká forma nie je,“ priznala Paulína Fialková pre RTVS.

Zo Sloveniek bola najlepšia na 27. priečke. Ako jediná získala body do Svetového pohára.

Šprint sa vôbec nevydaril Ivone Fialkovej. Spackala najmä streľbu, keď bežala až 6 trestných okruhov.

Premiéra Horvátovej

„Na nástrele to nebolo jednoduché. Podľa vetra sa to nedalo určiť. Vôbec netuším, čo sa stalo. Vietor fúkal skôr odo mňa k terčom. Netuším, kde som urobila chyby,“ vravela pre RTVS Ivona Fialková. „Atmosféra bola smutná. Ale strelnica ani trať nemali na môj výkon vplyv.“

Premiéru vo Svetovom pohári absolvovala 20-ročná slovenská biatlonistka Henrieta Horvátová. V pretekoch nastúpila miesto Terézie Poliakovej.

V ležke trafila všetky terče, v stojke však ani jeden. So šesťminútovou stratou obsadila 96. priečku

Z víťazstva sa tešila Nemka Denise Hermannová.

V piatok budú v rýchlostných pretekoch súťažiť muži. V sobotu sú preteky štafiet - ženy (14.00), muži (17.00). V nedeľu sú na programe preteky s hromadným štartom.

Paulína Fialková (459) klesla zo siedmeho na ôsme miesto, keď ju predstihla Francúzka Justine Braisazová (464). V poradí šprintu figuruje na šiestom mieste so 191 bodmi, prvá je Wiererová (283).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Smutné preteky, hovorili biatlonistky o prázdnych tribúnach v Novom Meste