Nemci trnuli, že ich predbehne slovenská štafeta

Tomáš Hasilla.
Tomáš Hasilla. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|27. nov 2017 o 14:33

Slovenskí biatlonisti prekvapili hneď v prvom štarte sezóny. Máme príležitosť ukázať sa aj v individuálnych štartoch, verí Fialková.

BRATISLAVA. Štvrté miesto býva v športe nevďačné. Je prvé pod pódiom. Na veľkých podujatiach je prvým, na ktorom končia športovci bez medaily. Nebýva to dôvod na oslavu.

V nedeľu pri prvých pretekoch Svetového pohára biatlonistov v Östersunde však tím v súťaži miešaných štafiet, ktorý skončil na štvrtom mieste, prežíval obrovskú radosť.

Slovenská štafeta - Paulína Fialková, Anastasia Kuzminová, Tomáš Hasilla a Matej Kazár bola najväčším prekvapením súťaže. Celé preteky sa držali na čele a do poslednej chvíle útočili na miesto v prvej trojke.

Predbehli viaceré silné štafety. Napríklad medailistov z tohtoročných MS – Francúzov, Rusov či silných Čechov.

Fialková: Nebol to veľký šok

Kazár napokon dobehol na štvrtom mieste. No len sekundu za tretími Nemcami a 7,7 sekundy za víťaznými Nórmi. Pritom vlani skončili slovenskí biatlonisti v mixe v prvých pretekoch sezóny až na 20. mieste.

Na svetovom šampionáte v Hochfilzene na 12. priečke.

„Prekvapilo ma to, ale nemôžem povedať, že by to bol obrovský šok. Celý rok sme trénovali a chceli sme to ukázať,“ vravela Paulína Fialková, ktorá štafetu rozbiehala.

Na prvom úseku mala najlepší bežecký čas spomedzi všetkých biatlonistiek. Trochu sa zdržala pri streľbe, keď tri razy dobíjala. I tak odovzdávala Kuzminovej na štvrtom mieste.

„To je zásluha trénera Martina Bajčičáka. Dúfam, že to, v čom mi pomáha trénerka Anka Murínová, budem môcť ešte ukázať,“ verí Fialková.

Nemci trnuli, že ich Slováci predbehnú

Skvele však bežali aj ďalší členovia slovenskej štafety. Kuzminová mala siedmy čas na svojom úseku, Hasilla piaty a Kazár šiesty. Celý čas sa držali medzi najlepšími. V polovici pretekov boli druhí len o štyri sekundy.

„Po dokončení svojho úseku som ešte jazdila popri trati a povzbudzovala som ostatných. Keď som videla, ako dobre im to ide, bola som veľmi šťastná a hrdá,“ vraví Fialková.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Nemci trnuli, že ich predbehne slovenská štafeta