Borguľa reaguje na historické striebro: Takto dobre som ešte nikdy nezastrieľal

Slovenský biatlonista Jakub Borguľa so striebornou medailou z MSJaK 2022.
Slovenský biatlonista Jakub Borguľa so striebornou medailou z MSJaK 2022. (Autor: jakub_borgula/ instagram)
Sportnet|25. feb 2022 o 19:30

Zo zisku cenného kovu mal obrovskú radosť.

BRATISLAVA. Slovenský biatlonista Jakub Borguľa dosiahol veľký úspech. Na MS juniorov a kadetov v americkom Soldier Hollow získal v stredu striebornú medailu vo vytrvalostných pretekoch kadetov na 12,5 km.

Z dvadsiatich terčov minul len dva a práve to bol kľúč k jeho úspechu. Bežecky zaujal už na európskom šampionáte, ale trošku bojoval so streleckou formou. 

Najmä v stoji sa však vybičoval k výbornému výkonu. Druhú stojku zvládol bez chyby za 20 sekúnd, a tak si udržal svoje medailové umiestnenie.

Na fínskeho reprezentanta Arttu Heikkinena stratil takmer 100 sekúnd, takže na víťazstvo mohol pomýšľať len v prípade čistej streľby.

"Po pretekoch som dlho neveril tomu, čo sa stalo. Takto dobre som ešte nikdy nezastrieľal, z čoho som mal obrovskú radosť. Poslednú stojku som 'odpálil' možno až príliš skoro, boli tam dve tesné rany, ale šťastie mi prialo.

Potom prišiel stres, pretože na trati bolo ešte dosť pretekárov a nebol som si istý, či ma niekto z nich predbehne. Našťastie sa tak nestalo a potom som mal obrovskú radosť," povedal Borguľa pre web slovenskybiatlon.sk. 

Takisto priznal, že sa ešte nestihol dostatočne aklimatizovať a v nadmorskej výške sa mu dýchalo ťažko. V poslednom bežeckom kole mu pomohol aj adrenalín. Vedel, že bojuje o medailu a zo všetkých síl smeroval do ciela.

"Moje ciele sa zvýšili, ale nechcem ich mať až príliš vysoké, aby som potom neodchádzal sklamaný. Zisk medaily mi dodáva veľkú motiváciu do ďalších pretekov a tiež do ďalšej sezóny, aby som trénoval čo najviac," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Borguľa reaguje na historické striebro: Takto dobre som ešte nikdy nezastrieľal