Minulý týždeň sa hnevala na fanúšikov. Teraz Fialková dosiahla maximum sezóny

Paulína Fialková.
Paulína Fialková. (Autor: slovenskybiatlon.sk)
Miloslav Šebela|10. dec 2021 o 16:00

Paulína Fialková vybojovala v šprinte 34. priečku.

HOCHFILZEN, BRATISLAVA. „Viac ako maximum z mojich možností spraviť nemohla. A ak na to už nemám? Tak s tým asi už asi nič nespravím. Ale snažiť sa neprestanem, pokiaľ to pôjde," napísala v dlhom statuse na sociálnych sieťach Paulína Fialková pred týždňom.

Bola to reakcia na komentáre fanúšikov po nie vydarenom vstupe do sezóny.

Trápila ju vlna hejtu a zloby zo strany fanúšikov. Po slabých výsledkoch jej nič nedarovali.

V Östersunde dosiahla pri jednom zo štartov najhorší výsledok v kariére vo Svetovom pohári (100. miesto).

Prešiel týždeň a staršia z Fialkových dosiahla najlepší výsledok sezóny. V Hochfilzene v rýchlostných pretekoch Svetového pohára vybojovala 34. priečku.

Za víťazkou Bieloruskou Solovou zaostala o dve minúty.

Streľbu mala priemernú, minula dva terče a musela absolvovať dve trestné kolá.

Brzdila ich choroba

Jej bežecký výkon však bol rovnako najlepší v tejto sezóne. Jej bežecký čas bol 29. najrýchlejší. O minútu pomalší ako mala Francúzka Justine Braisazová Bouchetová. 

Fialková navyše postúpila do nedeľňajších stíhacích pretekov. Na trať vybehne takmer zároveň s dvojnásobnou víťazkou Svetového pohára Taliankou Wiererovou, ktorá bola len o dve desatiny sekundy rýchlejšia.

Menej vydarené preteky mala Ivona Fialková. Pri streľbe v stoji minula tri terče, celkovo musela bežať 4 trestné okruhy a finišovala na 62. priečke. Pritom bežecky bola zo Sloveniek najrýchlejšia. 

Veľmi tesne jej však ušiel postup do stíhacích pretekov. Len o 3,5 sekundy.

Paulína Fialková je stále jediná zo slovenských biatlonistov, ktorá dokázala vo Svetovom pohári bodovať. Aktuálne jej patrí 62: priečka.

Za slabšími výsledkami sestier Fialkových v úvode sezóny môže byť prechladnutie. Otec Fialkových Peter pre denník Šport hovoril, že počas pretekov vo Švédsku neboli Paulína ani Ivona úplne zdravé. 

„Vo Švédsku však prechladla najprv Paula, a to odrážalo je bežecký hendikep a potom aj jej streleckú výkonnosť. Potom dostala horúčku Ivona,“ hovoril Peter Fialka pre Šport. Ochorenie zapríčinilo to, že Slovenky nenastúpili minulý víkend na súťaž štafiet. V Hochfilzene by mali štartovať. 

Silné Bielorusky

Víťazstvo si v piatok vybojovala Bieloruska Hana Solová s obrovským 46-sekundovým náskokom pred Francúzkou Braisazovou-Bouchetovou.

Dvadsaťpäťročná biatlonistka si vybojovala premiérové víťazstvo vo Svetovom pohári. Doteraz bolo jej maximom tretia priečka.

"Nemôžem tomu uveriť, že som vyhrala. Mám pocit, že sa mi to sníva. Som nesmierne šťastná. Nemám slov. To sa nedá opísať," hovorila pre oficiálnu stránku Medzinárodnej biatlonovej únie Solová.

Aktuálna sezóna vychádza Bieloruskám nad očakávania. Viacero výsledkov v top10 má v tejto sezóne aj Dzinara Alimbekavová a v celkovom poradí Svetového pohára je dokonca druhá.

V štafete boli uplynulý víkend Bielorusky druhé za Francúzkami, keď predbehli silné Švédky či Nórky. V tejto sezóne budú zvlášť v štafete silnými súperkami.

"Olympijské hry sú najväčším podujatím. Každý na nich chce uspieť. A či v pekingu môžeme vyhrať v štafete zlato? Prečo nie. Všetko je možné," hovorila Solová pre championat.ru.

Svetový pohár biatlonistov pokračuje v sobotu stíhacími pretekmi mužov a štafetou žien. V nedeľu budú v ťafetách súťažiť muži, ženy pobežia stíhačku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Minulý týždeň sa hnevala na fanúšikov. Teraz Fialková dosiahla maximum sezóny