Zuzana Remeňová šla v Osle ako vymenená. Dosiahla životný výsledok

Zuzana Remeňová.
Zuzana Remeňová. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|1. mar 2024 o 14:47

Slovenská biatlonistka si pripísala prvé body do Svetového pohára.

Individuálne preteky žien - Svetový pohár v Osle

1.

Ingrid L. Tandervoldová

Nórsko

44:13.1 min (1)

2.

Elvira Oebergová

Švédsko

+28,8 s (2)

3.

Ida Lienová

Nórsko

+32,0 s (1)

22.

Zuzana Remeňová

Slovensko

2:56,7 min (1)

BRATISLAVA. Na svetovom šampionáte kráčala od jedného zlého výsledku k druhému. Nesplnila očakávania, ktoré mala sama od seba. 

„Prevláda vo mne veľké sklamanie. Ani neviem, ako ho ohodnotiť. Naozaj neviem, čo som tu vlastne robila, prečo som takto pretekala a hlavne prečo som takto strieľala,“ hovorila so slzami v očiach Zuzana Remeňová po svojom poslednom vystúpení na svetovom šampionáte. 

Na tréningoch sa jej darí viac. Na MS však vybojovala 64. miesto v šprinte a 80. priečku vo vytrvalostných pretekoch. Najviac ju mrzel výsledok v ženskej štafete, kde hneď na prvej streľbe musela bežať dva trestné okruhy. 

„Zuzka je na tréningoch veľmi stabilná. Celkovo bol trend na meraných tréningoch lepší ako minulý rok. Čakali sme zlepšenie aj v pretekoch. Posledné zastávky Svetového pohára však tomu nenasvedčujú,“ hodnotil výkony po majstrovstvách sveta tréner sestier Remeňových Peter Kazár. 

Najlepší slovenský výsledok vo Svetovom pohári

V piatok v Osle dosiahla Zuzana Remeňová vo Svetovom pohári životný výsledok. Vo vytrvalostných pretekoch predviedla svoj najlepší výkon v seniorskej kariére. Dobehla na výbornom 22. mieste. 

Je to nielen jej kariérne maximum, ale je to aj najlepší slovenský výsledok vo Svetovom pohári v tejto sezóne. 

Dvadsaťtriročná biatlonistka mala najmä výbornú streľbu. Na druhej položke minula jeden terčík. V polovici pretekov bola na 43. priečke. Lenže ďalšie dve položky vybielila a výrazne sa posunula vpred. 

"Ani neviem, čo mám povedať. Som veľmi šťastná. Bola výhod štartovť trochu vpredu, mohla som sa ťahať so súperkami. Ale najviac ma potešila streľba. Konečne mi to vyšlo aj v pretekoch, pretože na tréningu to býva jedna radosť. Som vďačná ako to celé dopadlo, aj napriek tomu, že nie som stopercentne zdravá. Som šťastná ako to dopadlo," reagovala Zuzana Remeňová pre slovenskybiatlon.sk.

Na víťazku Ingrid Landmark Tandrevoldovú stratila bezmála tri minúty. Slabinou Remeňovej ostáva beh. V piatok dosiahla 58. bežecký čas.

Doteraz bolo maximom Zuzany Remeňovej 44. miesto zo stíhacích pretekov v Östersunde v tejto sezóne. 

Druhá zo sestier Remeňových Mária obsadila po slabej streľbe 77. priečku.

Slovenky sa posunuli aj v Pohári národov

Vďaka prvej bodovanej priečke sa ako druhá Slovenka zapísala aj do celkového poradia Svetového pohára. Získala 19 bodov a patrí jej 70. priečka. Ema Kapustová je s 31 bodmi na 62. pozícii.

Remeňovej výsledok posunul Slovenky v Pohári národov na 17. priečku pred Kanadu. Náskok Sloveniek však nie je veľký. Aktuálne je to len 28 bodov.

Poradie v Pohári národov je kľúčové z hľadiska počtu miesteniek pre nasledujúcu sezónu. Sedemnásta priečka zaručuje štyri miestenky, osemnásta o jednu menej.

Tandrevoldová si vďaka ďalšiemu víťazstvu upevnila prvú priečku v hodnotení sezóny. Pre Nórku to bolo prvé víťazstvo v Osle a prišlo po náročnom období.

„Toto je rozhodne výnimočné víťazstvo. Mám za sebou naozaj náročný mesiac. Mala som problém triafať, nájsť svoju formu a užívať si biatlon," hodnotila Nórka pre oficiálnu stránku biatlonovej únie.

„Biatlon je neuveriteľne únavný. Mám chuť teraz skončiť," doplnila pre televíziu NRK.

Víťazkou malého krištáľového glóbusu vo vytrvalostných pretekoch sa stala Talianka Lisa Vittozziová. Pred Tanrevoldovou zvíťazila len o 10 bodov.

V sobotu sú v Osle na programe preteky s hromadným štartom a v nedeľu súťaže miešaných štafiet. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Zuzana Remeňová šla v Osle ako vymenená. Dosiahla životný výsledok