Bezák už Stamkosove kvality pozná, na zápas sa veľmi teší

TASR|27. sep 2008 o 03:37

Slovan čaká historické stretnutie s tímom NHL. Súboj s Tampiu sa blíži.

BRATISLAVA. Slovenský majster Slovan Bratislava sa po víťaznom extraligovom zápase so slovenskou dvadsiatkou môže už naplno sústrediť na očakávaný exhibičný duel proti zámorskej Tampe Bay Lightning. Americký tím bude v utorok 30. septembra vôbec prvým, ktorý z pelotónu NHL na Slovensko zavíta.

Jedným z tých, ktorí majú v tábore Slovana už skúsenosti so zámorským hokejom je aj len 19-ročný útočník Adam Bezák. Syn bývalého úspešného hokejistu Mariána Bezáka, si odkrútil minulú sezónu v Quebec Major Junior Hockey League (QMJHL) v tíme Moncton Wildcats. Na budúci utorok príde za ním zámorský hokej priamo do Bratislavy, Slovan privíta.

"Splní sa mi sen a myslím si, že aj viacerým spoluhráčom v kabíne. Nijako špeciálne to však nechceme preexponovať, bude to zápas ako každý iný. Určite sa však naň veľmi tešíme, bude to vynikajúce stretnutie."

Bezák mal možnosť stretnúť sa aj so Steveom Stamkosom, jednotkou tohtoročného draftu, ktorý sa chystá dlhodobo usadiť v prvom tíme "bleskov".

"Hral som proti nemu počas MS 20 na začiatku roka. Musím povedať, že je to naozaj vynikajúci hráč, napokon to podčiarkol aj teraz, keď "urobil prvý tím" aj v Tampe. Som presvedčený, že aj na bratislavskom ľade ukáže svoje kvality a svojím výkonom dokáže, že do prvého tímu patrí." Mladý útočník si myslí, že jednou z výhod Slovana môžu byť aj iné rozmery klziska, na ktoré zámorskí hokejisti nie sú až tak zvyknutí.

"Možno by im mohlo robiť problémy, že hrajú doma na užších klziskách, prekážať by im malo, ako si to my lepšie rozťahujeme. Nechcem ale predpovedať, uvidíme, ako sa hráči Tampy adaptujú," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov