Berdych:"Keď zdoláme Španielov, oslavujeme do Vianoc

SITA|2. dec 2009 o 16:55

Blížiace sa finále Davisovho pohára medzi Španielskom a Českom v Barcelone má jednoznačného favorita v domácom tíme, ktorý je obhajcom najvzácnejšej tenisovej tímovej trofeje.

BARCELONA.

Českí priaznivci však veria v malý zázrak. A čo by urobili hráči, ak by sa im podarilo na barcelonskej antuke pod strechou komplexu Palau Sant Jordi nad Španielmi uspieť? Tomáš Berdych má v tom jasno:

"Strieskame sa tak, že budeme mať čo robiť, aby sme stihli Vianoce," poznamenala s úsmevom pre idnes.cz jedna z dvoch singlových opôr tímu kapitána Jaroslava Navrátila. Berdych by za normálnych okolností už dávnejšie ukončil sezónu. Finále Davisovho pohára mu ju predĺžilo, no nesťažuje sa.

"Keby som mal po sezóne, otváral by som teraz dvere na saune vo Vysokých Tatrách, kde trávime tradične kondičnú prípravu. Ale toto je príjemná zmena," poznamenal Berdych a k dôležitosti nadchádzajúceho súboja poznamenal:

"Víťazstvo by bolo vrcholom kariéry, ktorý sa dá porovnávať len s grandslamovým triumfom alebo postom svetovej jednotky. Navyše, Davisov pohár má svoje špecifiká - českí fanúšikovia si ho vážia oveľa viac ako naše individuálne úspechy."

Finálový súboj Španielsko - Česko sa uskutoční od piatka do nedele na antuke pod strechou barcelonského komplexu Palau Sant Jordi pre 16 000 divákov. Piatkové úvodné dvojhry sú na programe od 16.00 h, rovnako sobotňajšia štvorhra. V nedeľu sa záverečné dvojhry začnú o 12.00 h. O

krem Berdycha figuruje v českej nominácii trio Radek Štěpánek, Jan Hájek a Lukáš Dlouhý. Španielsky kapitán Albert Costa má k dispozícii kvarteto Rafael Nadal, Fernando Verdasco, David Ferrer a Feliciano López.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Berdych:"Keď zdoláme Španielov, oslavujeme do Vianoc