Benitez vyhral, ale napäté vzťahy so šéfom Interu trvajú

Rafael Benitez.
Rafael Benitez. (Autor: SITA)
Ladislav Harsányi|19. dec 2010 o 18:55

Senzácia sa nekonala. Vo finále majstrovstiev sveta klubov Inter Miláno zdolal konžský Mazembe hladko 3:0.

BRATISLAVA. Trofej pre klubového majstra sveta štvrtý raz za sebou putuje na európsky kontinent. Milánsky Inter pritom mal v základnej zostave iba dvoch Európanov (Pandev, Chivu) a jedného Afričana (Eto'o ).

Vo finále v Abu Zabí rozhodli o víťazstve Interu nad africkým šampiónom Mozambe góly Pandeva, Eto'a a Biabianyho. Eto'o okrem presného zásahu prihral aj na prvý gól Pandevovi. Stal sa mužom zápasu i turnaja a po zápase skákal s dvoma igelitkami a oslavoval úspech.

Pre taliansky tím to bol po troch domácich trofejách (liga, pohár, Superpohár) a víťazstve v Lige majstrov už štvrtý cenný triumf v tomto roku. Kapitán Javier Zanetti „posunul" pohár dlhodobo zranenému spoluhráčovi. „Toto víťazstvo venujeme Walterovi Samuelovi. Už sa nevieme dočkať jeho návratu do tímu. Pre mňa je to už pätnásta trofej v kariére a teším sa z fantastického roka," cituje argentínskeho hráča server football-italia.net.

Ak by taliansky klub trofej nevyhral, tréner Rafael Benitez by podľa všetkého musel opustiť svoj post. Zdá sa však, že napätie medzi ním a prezidentom klubu Massimom Morattim napriek úspešnej misii na MS klubov trvá. Šéfovi Interu sa nepáčili pozápasové slová Beniteza, respektíve ich načasovanie. „Boli zle načasované. Zatiaľ nechcem hovoriť s Benitezom," tlmočili talianske médiá Morattiho reakciu.

Benitez po víťaznom zápase žiadal podporu od klubu, kúpu nových hráčov a rozhovor s Morattim. „Sú tri možnosti pre klub. Prvá, stopercentná podpora trénera a kúpa štyroch-piatich posíl. Druhá, udržiavať to do mája bez projektu, plánovania a obviňovania jednej osoby. Tretia, pozhovárať sa s mojím agentom, ak nie je podpora. Jednoduché," povedal Benitez pred novinármi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Benitez vyhral, ale napäté vzťahy so šéfom Interu trvajú